Onsdagskoll

Jaha. Vi börjar med Umeå FC. Björn Bjersing och Daniel Fajers slutar. Båda har gjort sju säsonger i klubben och båda har nu beslutat sig för att varva ner lite, på grund av jobb och motivationsbrist.

Det innebär ju då att UFC tappar en ytterback i Fajers och en defensivt orienterad spelare i Bjersing. Nu har ju Jens Sjöström kommit in, liksom Jonathan Jonsson som ju spelat mittback en del, men truppen börjar kännas lite framtung och såvida man inte ska skola om någon (nej, jag glömmer inte Tom Bergvall men han känns lite oprövad) så skulle ju inte en ny ytterback vara fel för UFC:s del.

Janne Jonsson verkar i alla fall fortsätta. Han har inte gjort klart sitt ex-jobb än och tänker lira med UFC så länge han inte är färdig-examinerad och så länge han inte tvingas flytta någon annanstans på grund av jobb. Rikard Eriksson snackade jag också med i dag, han har inte bestämt sig än. Daniel Larsson ska snacka med Håkan Bäckström inom kort. Skellefteå FF har inte hört av sig något mer till honom. Ersboda SK har gjort en ”lägeskoll” typ med Larsson men inget mer än så.

ooo

Daniel Bäckström? Hans otur verkar aldrig ta slut! Han var ju i princip borta hela den gångna säsongen på grund av knäproblem. Sedan gjorde han en artoskopi i höstas. Då upptäckte läkarna en benbit som låg lös, som de tog bort. Då fick han en infektion i knäet, låg på sjukhus, fick knäet genomsköljt två gånger. Detta var i oktober. Men….

– Knäet är fortfarande svullet. Jag vet inte när jag är tillbaka. Jag försöker ju köra allt jag kan i övrigt men jag kan inte börja träna för fullt förrän svullnaden går ner och det vet jag inte när den gör.

Drygt. 

– Typ.

Men du siktar på att lira i år i alla fall?

– Ja, det ska jag. Det måste jag. Kan jag inte spela i år blir jag dödligt besviken.

ooo

Mattias Larsson i Skellefteå FF har tagit en time-out. Han har lämnat Skellefteå stad och återfinns för tillfället i Umeå.

– Det är 50-50 om jag ska fortsätta med fotbollen. Det är inte omöjligt att jag flyttar tillbaka till Skellefteå men det ser inte ut som så just nu. Jag avvaktar och ser hur det känns om ett par veckor.

Lite Henke Larsson helt enkelt. 

– Exakt. De senaste åren har jag varit djävulskt bra tränad fysiskt men saknat den riktiga glädjen, nu kanske jag ska lugna ner mig lite med träningarna och försöka hitta glädjen i stället.

ooo

27 januari-2 februari hålls ett läger för F90-landslaget i Luleå. 30 spelare är kallade, tre är från Umeå IK. Det är Sofia Jakobsson (född -90), samt 91:orna Emma Kullberg och Emma Åberg Zingmark.

ooo

Ingen ny tränare förresten i UIK än.

ooo

Ersbodabacken Fredrik Isaksson är ju sugen att flytta till Stockholm.

– Det håller på att kollas lite just nu både med klubb och jobb och det är dit det lutar men vi får se.

ooo

Det var nog allt. Tips? tomas.ruuth@folkbladet.nu

Tack och gonatt.

1 kommentarer

  1. Kan väl inte vara någon som bryr sig om vad Mattias Larsson gör eller inte gör, ingen klubb verkar vilja ha honom hos sig mer än en säsong.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *