Blandat

Bloggen är som livet. Det kommer och går. Nu går det igen. Och mycket hann hända under några dagars uppehåll.

ooo

Mika Sankala är klar för Umeå IK. Äntligen! Det tog ett tag efter det att vi skrev om att han var aktuell men viktigt för UIK att få klart. Han har en del att jobba med även om det blir svårt att sätta någon större egen prägel direkt, träningsupplägget är klart och bara att följa. Nu kan UIK förhoppningsvis ge ett definitivt besked om Lisa De Vanna. Helst i går. De får bestämma sig. Det här svängandet fram och tillbaka är lite drygt. Men ekonomin är helt enkelt risigt och givetvis är det klokt att inte leva över sina tillgångar.

Sankala presenteras för övrigt officiellt på en presskonferens i dag tillsammans med assisterande tränaren Maria Bergkvist och finländska nyförvärvet Maija Saari, som kom till Umeå i lördags.

ooo

Mer damfotboll. Umeå Södras amerikanska trio (Jennifer Nobis, Fanta Cooper och Niki Cross) blev alla draftade av lag i WPS-ligan. Fanta Cooper gick som nummer 67 av 70, stolpe in.

ooo

Matti Kilpelä stannar i Skellefteå FF. Viktigt. Mer oroande är att Zoran Lukic hyllar Petter Gustafsson rejält efter några dagars träning i Djurgården.

– Petter är en duktig spelare – både som höger och vänsterback. Han har gjort det väldigt, väldigt bra så här långt. Som allra bäst har han sett ut som vänsterback, säger Lukic, till fotbolldirekt.com.

Skulle Gustafsson lämna Skellefteå ser det tunt ut. Han är en av få riktiga klass-spelare i laget. Ettan är tuff och tung. Både Ersboda och Robertsfors gjorde bra säsonger men föll på målsnöret. För att orka hela vägen krävs en bred trupp med en del spets.

ooo

Robin Arestav är då klar för Hammarby. Till slut. Bra för Hammarby, dåligt för Mariehem. Min personliga åsikt i ämnet är redan lämnad.

ooo

Anna Gruffman skulle ju göra comeback i Mariehem SK men nu umgås hon med planer att flytta neråt Stockholm.

ooo

Janne Jonsson är nu officiellt klar för Umeå FC 2009.

ooo

futsal-sm__468.jpg

En liten och gul bild, inmailad av Andreas Bengtsson, på Mariehem FF som gick vidare till regionsslutspel två i futsal-SM. På tal om Skellefteå FF så gick de ju också vidare.

ooo

Sörmjöle/Hörnefors körde beep-test i går. Jag klockade in på 12,8. Fullt godkänt av en gubbe i januari.

ooo

Höll ju på att glömma. Häftigaste ryktet just nu är ju givetvis Mikael Lustig till West Ham. Det vore coolt på riktigt! Det var ju verkligen inte särskilt mycket matnyttigt i Sunday Mirror-texten,

www.mirror.co.uk/sport/football/2009/01/18/west-ham-eye-sweden-under-21-star-mikael-lustig-115875-21051148/,

…jag har lite svårt att tro att Lustig blir överköpt för en miljon pund redan nu (Rosenborg köpte ju honom nyss och vill nog nyttja honom lite mer om budet är så pass ”litet”) men sådana här rykten ger ju ringar på vattnet:

http://www.skysports.com/story/0,19528,12876_4817296,00.html

ooo

Har ni hört något nytt? tomas.ruuth@folkbladet.nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *