UFC, turkiska proffs och kungamiddagar

I dagens pappers-VF var en stor sammanställning av läget i förbundslagen i fotboll på damsidan. I morgon kommer herrarna. Håll utkik!

I övrigt har följande hänt.

ooo

Daniel Larsson får kalla handen av Umeå FC och nu hamnar han troligtvis i Ersboda.

– I slutändan kändes det som att det var rätt att gå vidare. De har gjort sina val och jag känner att det blir bäst så. Det lutar åt att det blir Ersboda, jag ska träna med dem och det känns hetast just nu, säger Larsson.

– De signaler jag fått från truppen är att de ska vinna tvåan och det känns spännande. Det är klart det är tråkigt att gå ner ett snäpp men det känns riktigt bra med Ersboda, säger han.

ooo

Ersboda räknas som bekant Fredrik Isaksson som förlorad. Mittbacken Tomas Lindberg har nu opererat axeln. Den minnesgode kommer ihåg hur han utgick i sista matchen mot Gröndal då axeln gick ur led och nu har han opererats för detta och blir borta någon månad.

ooo

Ersbodas division II-konkurrent Mariehem SK har ju tappat ett knippe spelare. Klubben har nyligen signat Stöckes mittback Erik Johansson och i helgen finns ett antal provspelare på plan när MSK möter Robertsfors. Den mest spännande kanske är anfallaren Suat Sari som bland annat har ett förflutet i Östersunds FK.

– Han har producerat mål var han än varit, säger Håkan Arestav om honom.

Övriga provspelare är Johan Örnfjäll, Vilhelmina, Mattias Jonsson, Skellefteå FF/Lycksele/Malå?, och Monir Salem från Gimonäs UIF.

Mariehem har även hört sig för med UFC-duon Björn Bjersing och Daniel Fajers för att kolla om de är intresserade av spel i kvartersklubben vid Bräntberget.

ooo

Mer Mariehem. Robin Arestav nu officiellt presenterad som Hammarbyspelare på klubbens hemsida. http://www.hammarbyfotboll.se/se/aktuellt/artiklar/?articleid=33350

ooo

Mariehems damlag spelar för övrigt sin första träningsmatch i helgen! Mot Piteå i Arcushallen i Luleå. Just nu provtränar Katrine Boman från just Piteå med laget.

Mariehem har för övrigt klart med hela sin ledarstab. Christer Oscarsson som bekant huvudtränare med Åke Strandgren som assisterande tillsammans med Ida Odeblom som tränare/lagledare. Tom Bergström och PO Ljung också lagledare. LG Skoog såklart fystränare, Jari Kinnunen målvaktstränare och Markus Bohlin läkare.

ooo

Sunnanås damer har ju skrivit ett fyramånaderskontrakt med Tasha St Louis, 25-åring från Trinidad och Tobago. Ingen koll på henne tyvärr.

ooo

Lite kuriosa nu. Hanna Ljungberg träffade kungafamiljen i går kväll. Hon var inbjuden som idrottsrepresentant till en middag med riksdagsrepresentanter och kungafamiljen.

– Det var världsklass på maten och helt klart högtidligt och speciellt. Det var mycket vett och etikett och vi fick också hälsa på kungafamiljen. En sådan här chans får jag nog bara en gång i livet och den ville jag inte missa, sa Hanna till min kollega Westman om middagen.

ooo

Umeå FC har börjat med en ny träningsform. De kör fot-volley en gång i veckan på Iksu. På sand alltså.

Det är Jocke Blomqvist som introducerat sporten till laget.

– Jag och brorsan var på semester i Brasilien så jag blev lite inspirerad där. De var jäkligt duktiga och vi fick lite utbildning.

Hur stod ni er i konkurrensen då?

– Vi tog några skalper, de var lite sura i början eftersom de tyckte att vi var gringos, haha.

Berättade Jesper något om sin bakgrund? 

– Nej, han försökte hålla ner det lite för att inte få så mycket prestationsångest.

ooo

Så. Peter Johansson fick ju inte förnyat förtroende i Robertsfors IK. Nu har han skymtats på division IV-nykomlingen Täfteå IK:s träningar. Därmed har Täfteå fått sin egen Rory Delap ( http://www.youtube.com/watch?v=742KZspdgr0och ) och är härmed utfärdad för långa inkast på Täfteborg i sommar!

ooo

En skada nu. Benjamin Kinnunen-Nasiri har knäproblem och ska opereras. Tränaren Anders Wallerström hoppas att Tegsmittfältaren är tillbaka till höstsäsongen.  

ooo

Skellefteå FF? De ska ha två nya provspelare på besök. Maxim Kornilov, som tidigare provat med både Umeå FC och Ersboda, ska visa vad han går för liksom Djurgårdens 19-åring André Calisir som fått goda vistord.

ooo

Furunäs/Bullmark är på väg att värva en ny spelare. Det är förre Malå-mittfältaren Dick Jakobsson som skymtats på FBIK:s träningar.

ooo

Det var nog allt för helgen! Missa nu inte pappers-VF i morgon med sammanställningen om herrlagen.

2 kommentarer

  1. Vad det gäller Mattias Jonsson och alla klubbar du skrivit och ett ? efter. Han ska spela med Malå i sommar, han går en utbildning i Umeå nu under våren och är bara i Mariehem för att få lite träning.Kör så det ryker Matte men se till att du inte hamnar under skotern i vinter:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *