Täfteå vidare på Nolia

Andra dagen av Komatsu Forest Cup avklarad. Division IV-nykomlingen Täfteå IK får imorn chans att visa upp sig med de stora drakarna. Skoj!

Täfteå är mitt nya favoritlag i fyran tror jag. Lite Sörmjölestuk på dem.  Ser kanske inte ut att vara det mest januaritränade laget men har en skön blandning av spelare i sitt lag och en par rätt kvicka spelare längst fram samt en bra target i nummer nio, vad nu han heter.

Jag hade ju då tippat Sandvik och IFK Umeå att gå vidare från respektive grupp. Det var kanske årets hittills sämsta tips. Sandvik åkte på däng i prestigederbyt mot Obbola, blev uppiskade av Ersboda FF och förlorade sen även mot Ersmark.

Guif lirade fin fussball mot Täfteå där de vann med 3-1. Andreas Pettersson gjorde ett snyggt målskyttsmål och David (eller Daniel?) Karlsson gjorde 1-0 med en ljuvlig vänsterslägga.  IFK Umeå var lite för tunna framåt och ihåliga bakåt i dag men det är bara januari ännu.

ooo

Well. Nya tag i morgon då. Inte heller Erik Lundström är spelklar för Umeå FC, som även saknar bland annat Erik Sandvärn och Andreas Hermansson. Synd att ESK-övergångarna inte är klara, främst Adam Chennoufi är ju skoj att se i futsal eller på Nolia.

Men grundtipset får ändå stå kvar, UFC finalslår Ersboda.

ooo

På återhörande i morgon.

7 kommentarer

 1. Överlag mycket dåligt spel idag på Nolia. Bristande teknik och dålig spelförståelse karaktäriserade de inblandade lagen. Dom enda spelare som utmärkte sig på positivt sätt idag var:
  Johan Eriksson Ersboda FF, Målvakten i IFK, Andre Åström Spöland, Fredrik Strömberg Täfteå, David Karlsson GUIF.
  Pinsammast: Larsson i Spöland – värmer upp i Sundsvallströja och spelar ”allan” mot snorungar men producerar nada!

  Nej kolla in SSK i morgon. Där har ni framtidens stjärnor. Mitt tips är UFC mot SSK i final. SSK vinner på straffar!

 2. du såg inte obbolas matcher? 77:an i obbola. Skönare teknik får man ju leta efter!!! Tunneln mot Ersboda var ju magisk.

 3. Rödängare>> Vet inte om jag vill hålla med dig angående SSK, 1p och sist i gruppen (tom efter ett lag som spelat 4 matcher dagen innan) Kom in i matchen 😉 Håller dock med dig ang. Larsson! Mariehem skulle ha varit i final om det inte varit för den fega domaren! Pinsamt att ge en straff för det där!!!!!!!!

 4. ssk stort fiasko. skönt att storebror avfärdar esk med klara 4-0. de saknade även simon mårtensson och jens sjöström som tydligen inte var klara. Varför? Problem?

 5. Åskådare och umeå: Ni har helt rätt, jag skäms över mitt tips. SSK var riktigt bleka, det var väl bara Tegs SK som såg sämre ut idag.
  Kul att UFC krossade Ersboda. Johan Larsson kan bli säsongens utropstecken om han får vara skadefri. Vilket kanongäng dom får när dom nya spelarna ansluter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *