… och så här gick det


Tosse-mannen (Tomas Ruuth) har lyxat till det i helgen och varit i Hemavan. Jag vet inte exakt hur han haft det, men däremot kan jag berätta att han visade otroligt fin disciplin när han kom hem. Det första han gjorde var att åka på sin egen träning med Sörmjöle/Hörnefors.

Nåväl. Jag rycker in med lite resultat

Jag har lite resultat från träningsmatcherna att dela med mig av. Vi kan ju börja med Sunnanå – Bodö. Där blev det 2-1 (0-0) efter mål av Linda Fransson och Lisa Renberg. Sunnanå-tränaren Janne Hallberg var nöjd med Fransson.

– Hon löpte riktigt bra, tyckte han.

Fransson spelade även fram till nästa mål. Lisa Renberg var också bra, och i backlinjen var det framförallt Magdalena Esseryd som utmärkte sig. Kicki Wiklund bidrog med sitt lugn och bra passningsspel. Sanna Frostevall var väldigt bra i en central defensiv roll på mitten. Nästa helg åker Sunnanå till Stockholm för att spela mot Djurgården och AIK.

Umeå IK vann hyfsat enkelt mot Piteå med 3-1 (1-0). Trots det såg det tungt ut för våra svenska mästare, som är inne i en tuff träningsperiod.

– Det gick långsamt och vi kan mer än vad vi presterade, sa Sankala.

Piteå hade typ tre avslut på hela matchen, men de lyckades göra ett skitsnyggt mål rätt upp i krysset på Ulla-Karin Rönnlund (som stod i första halvlek, Söberg stod i andra).

Glädjande besked gällande Hanna Ljungberg och Elaine också. Båda lirade första halvlek utan krämpor.  Men det var ”ungdomarna” som stod för målen. Mami Yamaguchi gjorde 1-0, Emma Åberg-Zingmark 2-1, och Sofia Jakobsson 3-1.

UIK kom till Luleå redan i fredag och hann med två träningspass i den stora hallen.

– Det var nyttigt för oss att få spela elva-manna, tyckte Sankala.

I övrigt hann UIK med lite härligt team-building, i form av skotercross på isen. De delade in sig i olika lag och tävlade mot varandra. Vilka som vann?

– Jag är helt säker på att mitt lag vann, skrattade Sankala.

UIK spelar mot Linköping på fredag i LDB-cup, där vinnaren kammar hem 100.000 kronor.

Umeå Södra spelade även dom mot norska division I-laget Bodö. Södra vann imponerande med 3-0 (2-0).  Målskyttar blev Vanessa Mångsén, Emma Sundberg och Victoria Forsmark.

– Första 25 minutrarna var riktigt bra. Hela matchen var över förväntan, sa Södras  tränare Torbjörn Nordström till Jerry Lindkvist (för att blanda in ytterligare en VF-sport medarbetare i det här inlägget).

Det kanske absolut roligaste med Södras match var att Emma Sundberg fick göra sitt första mål i klubben (!).

– En liten knorr på det hela, sa Nordström.

Det här är Sundbergs tredje säsong, tredje gången gillt alltså. Förhoppningsvis får hon hänga någon även i sommar då det gäller lite mer.

När jag ändå är i gång med att skriva om VF-medarbetarna kan jag lika gärna berätta att Westman, den jäveln, just nu är i Milano på San Siro och kikar på Inter – Milan och Zlatan. 

Ja, det var nog allt för tillfället. Jag lovar att Tosse kommer att uppdatera med lite mer sköna inlägg framöver. Som alltid kan ni mejla tips till honom, [email protected]

3 kommentarer

  1. Förstår inte riktigt vad du vill säga Nisse men jag tycker det är kul att få uppdateringar trots att ordinarie bloggare är på semester! Tack Lina

  2. Det var skitbra att någon kunde rycka in, tack Lina.

    Min fråga är dock varför det bara står om damfotboll och inget om alla herrmatcher som spelades där uppe? Trist ;/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *