Fotbollsblandning

Gokväll! Dags att summera en rätt händelserik fotbollsdag i februari.

ooo

Ulla-Karin Rönnlund uttagen till Algarve Cup. Det var på tiden! Hon var landslagsmässig redan i fjol och i mina ögon värd en plats redan till OS i Kina. UIK-målvakten dominerade sitt straffområde som få andra och var faktiskt, trots att man kan tycka att UIK inte spelar så mycket försvar, en av UIK:s tongivande spelare i fjol. Det är ju även coolt att hon lyckats komma tillbaka efter ett uppehåll som sträckte sig från 2001 till 2007. ”Det säger en del om dammålvakter” kommer säkert någon skriva i en tröttsam kommentar. Det säger betydligt mer om Ulla-Karin Rönnlund och vilken kapacitet hon har som burväktare. Jag tror hon har goda chanser att knipa en plats i EM-truppen senare i år.

Kul också att Alexandra Nilsson får chansen igen nu när det är ”på riktigt”. Sunnanåförsvararen är väl värd chansen efter ett fint fjolår där hon var en av Sunnanåare som övertygade på riktigt.

ooo

På tal om kul. Petter Gustafsson till Djurgården. Det trodde jag verkligen inte. Inte för att han saknar talang utan för att de här ”samarbetklubbs-provträningarna” känns mer som pappersprodukter än reella tvåvägssamarbeten, men Skellefteå FF har kanske något på gång med Djurgården ändå. Det gäller dock att smida fort så att FF:s division I-sejour inte bara blir ettårig. Förhoppningsvis kan Djurgården stärka upp FF med ytterligare namn än den här André Calisir för Gustafssons frånfälle är tungt, tungt, tungt för FF som inte dryper av klasspelare med spetskompetens eller rutin från division I-sammanhang.

Hur kommer det då gå för Petter Gustafsson i Djurgården? Det kan gå bra. Han värvas ju som ytterback snarare än forward och det är även där han har störst chans att lyckas. Han har fina fötter, är kvick och spelskicklig men lär behöva uppgradera sig i tuffhet när han ska vara med och leka i högstaserien. En ”storklubb” som Djurgården är givetvis på många sätt en tuffare miljö än exempelvis Gefle IF eller Giffarna, samtidigt känns Djurgården i år mer osäkert (kalla det svagt om ni vill) än de senaste åren. Som det ser ut i dagsläget får Petter G främst kämpa med Jan Tauer om en ytterbacksplats. Det lär bli svårt att nå tyskens kultstatus men Gustafsson kan förhoppningsvis vara något säkrare och jag tror han har en bra chans att få speltid.

Spännande att följa Västerbottensinspirerade Djurgården i år!

ooo

Om Skellefteå FF får några pengar för Petter Gustafsson? Inte några stora summor enligt vice ordförande Lennart Almström. Det regleras i samarbetsavtalet men FF får ju chans på Djurgårdenspelare som slussas via FF plus att Djurgården ska hjälpa till med ledarinsatser och dylikt.

ooo

Suat Sari. Där har ni Mariehem SK:s nya forwardsförvärv. 26-årig före detta Östersunds FK-spelare som kommer från Danmark och har erfarenhet från spel i såväl danska ligan som Galatasarays farmarlag.

– Jag var där i sex månader och tränade med A-laget, spelade en träningsmatch men spelade i övrigt med farmarlaget, säger Sari.

Jag fick hans CV tillmejlat mig och det är en imponerande sammanställning med målfacit ända nerifrån pojkåldern. Han har lirat i danska ungdomslandslaget och hängde även en kasse i den Galatasaray-match han spelade – mot Fenerbache!

Sedan ankomsten till Östersund har han fått en något kantstött karriär och gått via Ope, till Ånge och nu ser han Mariehem SK som en  nystart i karriären. Målen är högflygande som det anstår en proffsmeriterad forward.

– Målsättningen är att vinna serien och göra så många mål som möjligt. Jag längtar till serien börjar, säger Sari.

Han blir också spännande att följa och får väl ses som Robin Nilssons ersättare då han mäter 187 centimeter och ska vara en bra targetspelare.

ooo

F17-landslaget ska lira två landskamper mot Danmark i Gävle 3 mars och Sandviken 5 mars. Det lär bli långkalsonger på för Elin Landström, UIK, Ellinor Andersson, Umeå Södra, och Karolina Rosendahl, Sunnanå, om det här vädret fortsätter. Den trion är som ni förstår uttagen i Sveriges trupp.

ooo

P16-landslaget ska ha träningsläger, med 60 kallade spelare, på Bosön 2-5 mars. Marcus Vahlström, Ersboda, finns med i truppen som enda länsspelare.

ooo

Jag tror inte att det var så mycket mer för dagen. Ciao.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *