Måndag hela veckan

Måndag och det regnar småspik ute. Jag är tillbaka från Åre. Helgen.

ooo

Thomas Strömgren mailade in ett par rader om Robertsfors BK-Betsele IF som slutade 1-1 på Guldvallen i Skellefteå. Betsele kom till Skellefteå med 13 spelare och fick möta ett division II-förstärklt Robertsfors. RBK tog ledningen innan Betsele gjorde 1-1 efter ett mönsteranfall där ”Isse” nickade in bollen. Betsele testade även ett nytt spelsystem i första men återgick till sitt gamla i andra.

Strömgren gav laginsatsen ett godkänt betyg, hyllar de unga lirarna i Betsele som verkligen tog för sig, Tom Karlsson och Alexander Lindahl var stabila i mittförvaret och Hussein Thamir slet bra på mitten.

ooo

I fredags slog Ersboda FF-Sandåkern med 3-2. Karwan Baroshki, Jesper Sihlen och Yousef Shnino gjorde EFF:s mål där hela 19 spelare fick speltid. Extra beröm till 90:an Mohammad Haidiri som gjorde sin första riktig match sedan han kom till Sverige för två år sedan, han har bara hållit på med organiserad träning i två månader men imponerade i andra halvlek!

ooo

I övrigt då? UFC slog planenligt Skellefteå FF. 2-0 som ni vet, andra raka segern. Mariehem SK gjorde det som Umeå Södra inte lyckades med mot Själevad, nämligen mål, och vann med 2-0. Mariehem SK:s herrar slog tillbaka Ersboda med 3-1 men fick en tung jobspost i Erik Rahm som gick ut med en knäskada, han var ju riktigt bra förra helgen mot UFC. Ersboda som sedan mötte Anundsjö och fick 1-1. Sunnanå mötte ett nytt pojklag den här helgen och fick 1-1, deras herrar var inblandade i en målfest mot Lycksele men förlorade med 4-5. På tal om målfester så slog UIK/Vännäs med 6-0 och i division III-land slog Teg Morön med 2-1.

ooo

Just nu lirar UIK en träningsmatch mot Ryska F17-landslaget. Senare i dag får de förhoppningsvis även veta var de ska spela sin Uefa Womens cup-semi. Helt sjukt att de inte vet det än, återstår knappt två veckor till matchen. Skadat var ordet.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *