UIK-seger mot F17-landslaget

På en blåsig plan mötte Umeå IK-Rysslands F17-landslag i förmiddags i en träningsmatch i Turkiet. Det blev ingen större match. Ryssland hängde med i tio minuter sedan orkade de inte så mycket mer.

– Vi räknade till 36 avslut från oss på hela matchen. Det var spel mot ett mål och jag tror inte Carola Söberg tog bollen med händerna en enda gång. Sedan gjorde vi inte så mycket mål men det berodde delvis på planen och blåsten, säger Mika Sankala på telefon från Turkiet.

Madde Edlund gjorde 1-0, Emma Berglund 2-0, Johanna Rasmussen 3-0 och Ramona Bachmann 4-0.

– Vi gjorde en helt okej insats. De spelade typiskt ryskt, stentufft fysiskt, säger Sankala som gav extra beröm till Berglunds vänsterbacksspel och Rasmussens vänsterytter-insats.

Inga nya skador i matchen men Sofia Jakobsson stod över på grund av skavsår och Elin Landström har fortsatta lårproblem och vilade också. I övrigt var alla i gång.

UIK:s lag: Carola Söberg – Anna Paulson (Emma Kullberg 45), Karolina Westberg (Maija Saari 45), Elaine, Emma Berglund – Lisa Dahlkvist (Emma Åberg Zingmark 45), Mami Yamaguchi – Hanna Ljungberg (Emmelie Konradsson 45)  – Johanna Rasmussen, Madelaine Edlund (Ida Åberg Zingmark 45), Ramona Bachmann.

ooo

UIK har för övrigt inte fått besked ännu om var de ska spela borta mot Zvezda. De hoppas få det under eftermiddagen/kvällen.

ooo

Ulla-Karin Rönnlund? UIK hoppas att hon ska vara tillbaka för fullt nästa vecka.

ooo

Träningslägret pågår till lördag. På söndag drar säsongen i gång med supercupfinal hemma mot Linköping.

ooo

För alla som undrar så blir Karolina Westberg nygammal lagkapten i år med Anna Paulson som reserv-kapten.

4 kommentarer

  1. Prioriterar du en sån här match högre än intressanta division2 träningsmatcher? Isf bojkottar jag nog bloggen från&med nu..

  2. Jag håller med föregående talare. Mer fokus på de högre herr-divisionerna. Det är ju trots de majoriteten av läsare vill läsa om. Damer divion 5 är väl knappt någon intresserade av

  3. Era tröga gubbar, det finns hur många som helst som vill läsa om damfotboll och gärna i division 5. Minst lika gärna som herrfotboll division II. Så ni kan ju bara ta och hålla….eller starta en egen blogg om det inte passar er. Om en träningsmatch i division II platsar på bloggen borde ju Umeås bästa lag, UIK, få sina träningsmatcher på bloggen – i större utsträckning än herroftbollen! Jag vill för övrigt även se resultaten för damernas division II-lag på bloggen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *