Robertsfors hjärta Elfsborg

Japp. Ni kanske surfat in på Robertsfors IK:s hemsida och läst om att division II-laget inlett ett samarbete med allsvenska Elfsborg. Skrev en liten grej till tidningen i dag på det men för er som inte läst det kommer här några rader om samarbetet.

Samarbetsavtalet skrevs under för cirka två månader sedan och är ganska fritt enligt Eskil Holmström, ordförande i RIK.

– Ja, vi kan skicka ner spelare och ledare som får se hur det funkar i en storklubb och får lite utbildning. Vi har sagt att de kan skicka upp ett lag till oss om de vill spela eller träna och sedan får vi väl se var det hamnar någonstans. Det är ett fritt samarbete, säger han.

Roligt och intressant ändå?

– Ja, och vi har många gamla RIK-spelare som tränar U-lag i klubben nu och det är ju roligt för dem om de får en liten klapp på axeln och kan åka ner dit och se hur det gör. Sedan har vi ju några duktiga spelare också och kanske kan någon få åka dit och träna några dagar.

Bakgrunden till samarbete är för övrigt 2007 års 100 årsjubileum för Robertsfors IK. Då skulle Elfsborgs U21-lag kommit till Stantorsvallen för en uppvisningsmatch men det ställdes in efter resestrul. Klubbarna fortsatte dock hålla kontakten och nu är samarbetsavtalet påskrivet. Framtiden får väl utvisa om det blir lika fruktsamt som det mellan Djurgården och Skellefteå FF.

1 kommentarer

  1. Ganska fritt samarbete? Kan inte Ruuth gräva så att vi kan få veta konkret vad det här samarbetet ska innebära?

    Är det här seriöst (och det hoppas vi!) så finns det väl riktlinjer kring det här samarbetet? Gräv Ruuth, man skriver ju inte på ett samarbetsavtal hur som helst med så här lite information!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *