”Umeå FC ska tillbaka till allsvenskan”

Det kom just ett pressmeddelande från Umeå FC. Där tar man bladet från munnen och siktar mot allsvenskan!

Så här står det i pressmeddelandet:

”Det kan inte ha undgått någon: Umeå FC kraftsamlar med sikte på yppersta eliten. Målet är att senast 2013 vara tillbaka i Allsvenskan – det är en tuff men fullt realistiskt målsättning. Vi har ju varit där förr, och förutsättningarna är goda. Umeå har nämligen fotbollskultur.
I varje stadsdel, samhälle och i många byar finns en förening med fotboll på programmet. Dessutom finns otroligt många konstgräsplaner, vilket borgar för bra träningsmöjligheter. Det här är faktiskt unikt för Sverige. Umeås fotbollskultur är myllan för vår elitsatsning.

Utveckling på alla plan är nyckeln till klättring i seriesystemet
Utveckla och behålla talanger: Vi är bra på att utveckla talanger till färdiga elitspelare. De senaste 15 åren har hela 15 spelare nått allsvenskt spel vid Umeå FC. Vi har visat att vi kan leverera, men för att behålla talangerna måste vi kunna erbjuda spel i högre divisioner. Utveckla hela människan: Professionella partners hjälper spelarna att planera sin utveckling även inom utbildning och arbete. Utveckla föreningen: Umeå FC står idag organisatoriskt starkare än någonsin, verksamheten drivs som ett företag. Utveckla Umeå-samarbetet: Vi erbjuder unga spelare i andra klubbar kvalificerad fotbollsutbildning och möjlighet att träna och spela på rätt nivå för deras utveckling. Nu ska samarbetet tas ytterligare ett snäpp”.

Egen åsikt? Femårsplaner brukar sällan hålla och jag brukar vara lite allergisk till sådana. Kan bli mycket floskler och sluta med kraschlandningar alla Skellefteå AIK Fotboll. Det är oerhört svårt och mycket som krävs för att man ska nå allsvenskan som Norrlandsklubb, men i det här fallet tycker jag ändå det är rätt att sätta upp den målsättningen, sikta mot stjärnorna och nå till trädtopparna typ. UFC har  ju för första gången på ett par år knutit till sig ett flertal spännande lokala spelare och klubben rider på en försäsongs-hausse. Det sänder signaler utåt men främst till egna truppen om att UFC verkligen gör en satsning och att det ska vara möjligt för spelare med drömmar att förverkliga dem i Umeå. Första steget måste givetvis vara superettan och dit tror jag UFC måste nå så snabbt som möjligt, helst den här säsongen, för att behålla de positiva tongångarna som ändå omger klubben just nu. Sedan är det ju en väldigt tuff målsättning. Vi skriver 2009 i år. Skulle UFC gå upp i år har de två år på sig att etablera sig i superettan. Sedan ska de vara ett topplag redo att gå upp till 2013.

Just det. Skulle nu målsättningen gå käpprätt åt skogen kan man ju sköta det lite snyggare än ovan nämnda Skellefteå AIK som när de åkte ur tvåan 2004 fortfarande hade dekaler och träningströjor på sig där det stod ”Superettan 2005″…

6 kommentarer

  1. Nope. Ingen sån rapport den här gången. Var borta i helgen och missade drabbningarna helt. Får ta nya tag till helgen. Kommer alltid nya matcher.

  2. Sluta och gnäll!!! Det är fritt fram för var och en att starta en egen blogg och granska ALLA matcher som spelas. (Tror ingen orkar det) Var nöjd med det som skrivs, är ju betydligt mer än i VK tex. Bra jobb Ruuth!

    P.S. Det kan ju hända att Ruuth även har ett privatliv och inte får med sig varenda match som spelas i och kring Umeå! D.S.

  3. Kul att du framför egna åsikter i bloggen. Det var längesedan! Tycker att Bloggen mer och mer utvecklats till en ”fotbollsnotissida”. Visserligen läsvärt för oss fotbollsnördar men inte direkt vad man väntar sig av en Blogg.

    Håller med dig i dina åsikter om UFC, även om jag tror att ekonomin kommer att sätta käppar i hjulet för dem. Vi får hoppas att det dyker upp någon ”Blåbärskung” med stålar – annars vete tusan.
    Hypen kring årets UFC är kul och jag hoppas vi blir många på Gammliavallen/Tegstunet i år.

  4. Håller med att det gnälls för mycket, Ruuth gör ett bra jobb och jag är säker på att han har en fritid som inte alltid handlar om fotboll. Men samtidigt tror jag det saknas konkurrens, som sporrar herr Ruuth. Minns bara förra året när bloggen ”Umefotboll” dök upp från ingenstans. Då blev det bra fart på fotbollsbloggen. Sedan skulle jag tycka det vore roligt, om jag skrev bloggen, att folk kommenterar mer angående inläggen. Det skulle ge en mer levande blogg. Mer kommentarer sporrar säkerligen till fler och bättre inlägg från Ruuth.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *