UFC-seger mot Östersund

Umeå FC begav sig till Jämtland och möte med division I-kollegan Östersunds FK i dag. Det slutade med en 3-1-seger.

Toby Davis gjorde 1-0 på hörna i 14:e minuten, han utökade till 2-0 i 50:e minuten och sedan gjorde inhopparen Danny Persson 3-0 tio minuter senare.

Snackade med UFC-tränaren Janne Westerlund som var nöjd med insatsen.

– Vi hade bestämt oss för att få initiativ i matchen men fick jobba för det. Men som väntat tog de lite slut i andra och efter 3-0 hade vi en period då de aldrig fick låna bollen. Den enda gång de fick göra det gjorde de mål på en drömträff från 20 meter, säger Westerlund som fick se IFK Holmsundsförvärvet göra debut i UFC-tröjan.

Han lirade 55 minuter som mittback med Erik Sandvärn.

– Han skötte sig med den äran. Det gjorde hela laget också och det såg bra ut med tanke på att vi inte släppt upp mycket på den tyngre träningen.

UFC hade ett par spelare på hemmaplan. Sasha Hakami är småskadad men på gång. Janne Jonsson har en ledbandsskada som han ådrog sig mot Mariehem och är borta ett par veckor till. Fredrik Wennebro har stukat foten och Jonas Nilsson har en känning i höftböjaren.

Noterbart: Kul att Olle Andersson fick speltid igen. Sandåkernprodukten imponerade ju stort på träningarna i fjol vinter innan han trasade sönder knäet totalt. Nu verkar han vara på gång igen.  

Så spelade Umeå FC: Tim Markström – Hampus Wallgren, Jens Sjöström (Jonathan Jonsson 55), Erik Sandvärn, Jesper Törnkvist – Johan Larsson, Erik Lundström, Magnus Henrysson (Olle Andersson 55), Adam Chennoufi (Simon Mårtensson 60) – Toby Davis (Timothy McNeil 60), Andreas Hermansson (Danny Persson, 55).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *