Fotbollssöndan

Jaha. Då hann det bli måndag innan jag skrev något här. Hade mycket med allt möjligt annat en jobbsöndag som denna men nu till lite fotboll.

ooo

Var förbi och såg andra halvlek av UIK-Linköping på Vallen i dag. UIK lyckades inte spräcka Sofia Lundgrens nolla där och var märkbart uddlösa, främst i boxen. UIK kom till inlägg ett helt gäng gånger men saknade folk och spets i boxen. Ramona Bachmann utbytt rätt tidigt i andra och när hon försvann försvann även UIK:s mönsterbrytare. Det blev lite för statiskt, lite för mycket spel på felvänd spelare och som sagt, alldeles för lite folk i straffområdet när inläggen väl kom.

Det blev ju då en knapp förlust, 0-1. Det kommer inte bli lätt för UIK att försvara guldet i år.

Coolast/hårdast på Gammlia var ändå Mika Sankala. Det var faktiskt riktigt kallt på skuggsidan. Linköpings ledare var påpälsade med täckjackor, handskar, täckbyxor, mössor och hela vinterpaketet.  UIK:s nye tränare satte tonen genom att stå där hela matchen utan vare sig mössa eller handskar men i shorts, fotbollsstrumpor och fotbollsskor! Helt sjukt. Jag hade förmodligen frusit ihjäl om jag varit i hans kläder.

ooo

Skellefteå FF kryssade mot IFK Luleå i dag. Matti Kilpelä gjorde Skellefteås mål efter en tåpaj. André Calisir imponerade tydligen igen och Skellefteå växte i andra halvlek. Vad matchen slutade? 1-1.

000

Plockade lite träningsmatchresultat som VF:s resultatjägare håvade in. Försökte sedan kolla upp lite målskyttar vilket inte var det enklaste men här har ni det.