UIK och UFC

UIK lirade damallsvensk premiär i kväll. Det blev en 2-0-seger till slut efter en första halvlek där UIK dominerade och en andra halvlek där laget faktiskt trycktes tillbaka rejält av Richard Holmlunds Örebro. Madde Edlund brände ett knippe chanser i första innan hon hängde dit 1-0 och det var också hon som helt på egen hand gjorde 2-0 i mitten av andra. Ett befriande mål och riktigt starkt av henne att få in den mot tre Örebro-försvarare. UIK slarvade i passningsspelet i andra och hade svårt att få upp och fast både bollen och laget högt upp i planen. Bortalaget har höjt sig ett par snäpp från fjolåret och kan nog lugga de flesta lag på poäng i år.

UIK vilade ett par spelare från start med tanke på söndagens Europacupdrabbning mot Zvezda. Hanna Ljungberg, Elaine, Ramona Bachmann satt alla på bänken och bara Elaine hoppade in.

Noterbart. 7-10 minusgrader ute i kväll.  Mika Sankala körde i shorts igen!! Helt sjukt. Jag satt i täckbyxor och täckjacka. Men den här gången hade han i alla fall både mössa och handskar.

– Nej, jag fryser inte. Det var mest om fingrarna, sade han efteråt.

På fredag morgon flyger UIK mot Kazan. Det blir en lång dags färd mot natt. De flyger via Istanbul till Kazan och landar inte förrän 01.30 natten mot lördag.

– Vi kunde flyga via Moskva men det är tydligen lite struligt med inrikesflygen så vi väljer att åka via Istanbul, förklarar Sankala.

Alla spelare ska vara tillgängliga till söndag, så även Ulla-Karin Rönnlund.

ooo

Umeå FC nu. De lirar match i morgon 17.30 på Gammliavallen mot division II-nykomlingen Sollefteå.

Kollade läget i UFC med Joakim Blomqvist.

– Det ser ganska så bra ut. Fredrik Wennebro har en stukad fot, Adam Chennoufi stukade foten i tisdags och jag vet inte hur det är med honom. Magnus Henrysson har känning av en bristning i vaden, Jonas Nilsson är på väg tillbaka och Janne Jonsson har ju sin ledbandsskada och är borta ett par veckor till, säger han.

I övrigt ska alltså alla kunna spela. Noterbart är att UFC även har hemmamatch på lördag, 15.00, mot Bodens BK.

– Tanken är att alla ska få göra minst en halvlek i morgon, men några kan nog få spela lite mer eftersom vi har en par man borta, säger Blomqvist som så här drygt tre veckor innan seriestarten börjar märka att allvaret närmar sig.

– Nu när det mer och mer ska utkristalliseras vilka som är aktuella för lite mer speltid märker man också på spelarna att det är lite mer allvar. Det har blivit en lite annan karaktär på träningarna.

Det låter utmärkt! Well, alla som vill se Umeå FC lira boll kan ta på sig shorts eller täckbyxor och bege sig till Vallen i morgon. Sollefteå GIF slog ju, som den minnesgode kommer ihåg, ut IFK Holmsund i division II-kvalet och har bland annat värvat in den en gång Umeå FC-aktuelle anfallaren Daniel Johansson från FV.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *