VF-coachpremiär

Då var det dags att lansera VF-coachen! Ni har kanske sett den lilla länken/bannern eller vad det nu kallas på VF:s förstasida. Bara att gå in och börja leta spelare och sätta ihop ett lag. Det är rätt gott om tid att fundera. Första tävlingsdag är 11 maj då alla serier, inklusive damtrean och herrfyran har satts i rullning.

Regler och allting hittar ni inne på sidan. Men det är elva miljoner som är taket. Sedan är det bara att välja och vraka mellan 52 (!) lag och över 1000 spelare.  

Laget från en av Västerbottens befolkningsmässigt minsta kommuner skickade in den största truppen. Det var från början 57 namn som efter lite kapning landade på dryga 50 spelare. Avflyttningen? Den märks inte i Blattnicksele/Sorseles trupp!

Mitt lag? Det kommer vad det lider. Jag lär för övrigt ta ut flera lag. I alla fall här på bloggen. Hanna Ljungberg var första ”kändis” att ta ut sitt lag. Det ser ut så här:

Målvakt: Lisa Bergström, UIK/Vännäs.

Backlinje: Magdalena Esseryd, Sunnanå SK, Hussein Mohammed, Gimonäs UIF, Jesper Berglund, Umedalens IF, Robert Grundström, Gimonäs UIF.

Mittfält: Rikard Eriksson, Umeå FC, Lisa Dahlkvist, Umeå IK, Hanna Ljungberg, Umeå IK, David Johansson, Ersmark IK.

Forwards: Therese Kapstad, Mariehem SK, Joakim Appelvik, Sandåkerns SK.

Summa? 11 miljoner prick såklart!

Well, då var det lanserat och klart. Bara gå in och ta för er. Gonatt!

13 kommentarer

  1. Så GALET roligt initiativ, det här kommer att bli en riktig kanongrej och höja den redan brinnande intresset kring Umeå-fotbollen ännu mer. KUL!

  2. Kul som fan!
    Självklart måste man ju ta ut sig själv… tråkigt för lagkamraterna dock då man nu slagit sin sista passning på sista tredjedelen av planen, helt slutat att jobba hem och på värsta Zlatan-manér kommer att börja sno straffar och frisparkar.

  3. Hur kan man se vilka som valt det olika spelarna?

    Alltså vilka lag som valt en spelare, vore intressant att se!!

    folkbladet.nu: Det är en funktion som kommer inom kort.
    När man klickar på spelaren i Mest valda-listan kommer det att stå vilka lag spelaren finns med i.

  4. Jag fattar inte prissättningen. Den som är bäst ska väl va dyrast? Sen så förstår jag att man inte kan jämföra killarna och tjejerna men finns ju en HEL del spelare som är över- och undervärderade.

  5. Sjukt kul! galet skoj! Riktigt bra jobbat att ta fram det här. Men priset på mig är alldeles för högt! 🙂

    Vore kul om kan kunde skapa egna ligor också, eller kan man det kanske? I så fall har jag missat det…

  6. Lei: Då cirka 1100 spelare prissätts känns givetvis en del över- eller undervärderade. Men vi har en poängkofficient vi följer. Mathias Lundbergs 33 mål i norrfyran i fjol motsvarar 18 mål i damallsvenskan eller 20 i herrettan ungefär. Därför kan han vara dyrare än en spelare högre upp. Om det sedan är rätt eller fel prissatt är upp till er spelare att bedöma, det är ni som ska göra fynden!
    Mange: I dagsläget finns ingen funktion.

  7. Riktigt roligt påhitt detta!
    Men prissättningen är lite märklig.
    T.ex. Henrik Folkesson 250000???
    Fredrik Lindgren (som i mina ögon är Robertsfors bäste spelare) 400000!?

    Då kan man iofs fynda en del!

  8. Skellefteå FFs vänster back från Djurgården är ett måste bara 800,000,reapris för en spelare som man vet kommer starta alla matcher och kommer göra en massa assist med sitt offensiva spel.

  9. Vore väldigt intressant att få veta hur ni satt priserna? Tex. Oskar Edholm som spelar för Umedalen, 550 000 är ju sjukt felsatt?

  10. JB: Det är väl bara poäng för gjorda mål? så backen får passa på bäst han vill, det blir inga poäng ändå.

    Synd att det inte är fler saker än mål som ger poäng, men en bra start iaf! Kanske kommer till mer grejer till nästa år.

  11. Tycker det är synd att man inte kan se om en spelare är med i flera lag..asså inte bara dom som är top 10. Eller har jag missat det??Och sen hur mycket poäng den spelaren gör/gjort.

  12. Man blir imponerad över denna tidnings fotbollsbevakning. Att kunna skapa sånt drag och intresse över den bästa sporten är fantastiskt.
    Vilken tur att man håller på ett rött lag I Umeå.
    Var har vi NSD och NK?
    Grattis VF, ni glänser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *