Arestav-mål i debuten

Fjolårets division II- och Mariehem SK-skyttekung, Robin Arestav, levererade direkt för sin nya klubb, Hammarby TFF, när division II södra Svealand inleddes i dag. Arestav gjorde 1-0-målet i den 51:a minuten. Hans Hammarby vann till sist med 2-1 efter ett straffmål i 90:e.

– Ingen lysande insats från vårt lag eller min sida men det var skönt att vi vann och att jag fick göra ett mål. Jag hade missat ett friläge i första så det var skönt att sätta den, säger Arestav som gjorde mål på en målvaktsretur.

Hur har det gått på försäsongen för dig?

– Bra, jag har snittat ett mål per match. Vi har spelat åtta matcher nu tror jag och jag har gjort åtta mål. I början var det tungt med träningen men nu har jag kommit in i det och känner mig bättre tränad än någonsin, säger Arestav som faktiskt sitter och försöker sätta ihop en VF-coachen-elva när jag snackar med honom.

– Det är svårt. Men jag tror jag ska ta Mathias Lundberg på topp, han lära göra mycket mål i år igen, och sen ska jag ta min tjejs syrra, Nina Gruffman.

ooo

Arestavs gamla klubbe verkar inte lida nöd utan honom dock. Inte av dagens seriegenrep att döma i alla fall. Mariehem SK pulvriserade Sandåkerns SK med 5-0 och hade fem olika målskyttar. Gustav Kallin, Erik Johansson, Suat Sari, Rikard Bojang, Peder Åström (med reservation för den sistnämnda som MSK-tränaren Samuel Carlsson var osäker på om han verkligen gjorde mål).

– Mycket det vi tryckt på under försäsongen har börjat sätta sig. Pressen över hela banan fungerade bra vilket är viktigt om vi ska lyckas med snabba omställningar, säger Samuel Carlsson.

För Sandåkern var det ett sämre genrep. I premiären på söndag möter de seriefavoriten IFK Östersund borta.
– Vi slår ur underläge där och har allt att vinna. Mot Mariehem fungerade det ganska bra i första men i andra följde vi inte vår spelplan, säger tränaren Tomas Eklund vars Erik Andersson är den enda som förtjänar lite beröm.

ooo

5-0 var för övrigt dagens resultat. Morön BK division III-genrepade med att tvåla dit Älvsbyn med just 5-0. Adam Wikström (forward värd 100 000 kronor i VF-coachen. Hmm, undervärderad någon? Ett superfynd månne?) gjorde 1-0 och 3-0 för Morön. Linus Lindström (registrerad som back, värd 1,1 miljoner) gjorde 2-0, förväntade målkungen Tomas Markström (2,35 miljoner) gjorde 5-0 och Simon Åström (registrerad som back, värd 350 000) gjorde 4-0. Är Morön BK:s herrar laget att satsa på i sommar? Kanske, de möter i alla fall Hemmingsmark borta i premiären om en vecka.

ooo

5-0 blev också resultatet när Flurkmarks IK slog Nysätra i DM. Mia Oscarsson gjorde två mål och Susanne Sigfridsson, Stina Granberg och Ulrica Björnehall var sitt mål.

ooo

Surfade nyss in på Robertsfors IK:s hemsida. De verkar ha vunnit sitt genrep mot Anundsjö med 4-2. Mer om det i morgon.

ooo

Nu tar jag lördagkväll men jag jobbar imorn och återkommer då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *