Kadhim-debut och annat

Seif Kadhim fick debutera i allsvenskan i afton! Han fick hoppa in i 77:e minuten i ett skadedrabbat och derbymanglat Örgryte IS. Kadhim rapporteras inte ha stått för några stordåd, men ställningen var ju 0-3 i derbyt mot IFK Göteborg och ingen annan i Öis var särskilt het på slutet.

– Då låg vi redan under med 3–0 så det handlar bara om att jaga boll, kändes det som. IFK besitter otroliga kvalitéer men jag hann ändå visa att jag vågar och hade ett par bollkontakter. Nu är det bara att invänta succén, sade han till min kollega Daniel Bergeman när han snackade med honom i afton.

Men nu har han alltså fått göra sina första allsvenska minuter. Kuriosavärde också på det faktum att han fick göra debuten mot det Göteborg som hans gamla lagkompisar i Ersboda SK möter på lördag i svenska cupen.

– Det var riktigt stort, hela upplevelsen att få debutera som 18-åring i en sån match var riktigt roligt, sade Kadhim och skickade en passning till just Ersboda.

– Nu får Ersboda se till att vinna över Göteborg istället!

ooo

På tal om debuter. David Myrestam fick sitta på bänken hela matchen då Gif Sundsvall premiärslog Falkenberg med 2-1 för en vecka sedan. Men i afton fick den förre Mariehem- och Umeå FC-backen spela från start. Och han fick lira hela matchen som vänsterback för Giffarna, som för övrigt räddade 2-2 borta mot IFK Norrköping i afton.

Kvällens match sändes visst på TV4 Sport. På torsdag sänds Gif Sundsvall-Assyriska på samma kanal och då kanske ni får en chans att syna Myrestam i sömmarna.

ooo

Det blev 90 nya minuter för både Mikael Dahlberg och Petter Gustafsson då Djurgården derbytorskade mot Hammarby med 1-3. Dahlberg med i förspelet till Djurgårdens 1-0-mål. Men det räckte ju inte hela vägen.

ooo

Umeå IK nu. Det spelas en ödesmatch i morgon mot Djurgården. Historiskt sett är två förluster, sex tappade poäng, nästan nog för att seriesegern ska rinna ett damallsvenskt lag ur händerna.

Det mesta tyder på att serien blir mycket, mycket jämnare än på många år men för UIK:s del är det av största och yttersta vikt att man kan vända trenden och ta en seger. Resultatmässigt har seriestarten inte varit katastrofal, UIK har trots allt sex av nio poäng, men spelmässigt har det som alla sett hackat betänkligt. Både defensivt och offensivt. Den grundtrygghet som präglade laget defensivt, mest tack vare ett oerhört skickligt passningsspel och ett enormt bollinnehav, har varit som bortblåst. UIK har börjat slarva i passningsspelet och när man tappar bollen hela tiden eller i viktiga lägen blir försvaret som bekant mer sårbart. Offensivt är ineffektiviteten frapperande – när väl UIK kommer till chanser det vill säga.

Nej, UIK behöver en seger i morgon. En självförtroendeboost, en känsla av att ”vi-kan” och att kunna känna att den gamla lagmaskinen fungerar igen.

Noterbart är att förutom Emma Berglund saknas även F19-landslagstrion Emma Åberg Zingmark, Emma Kullberg och Sofia Jakobsson är borta. Värsta tappet där är givetvis Jakobsson som är nästan det enda forwardsalternativ UIK om det börjar klicka igen. Tydligen var det en planeringsmiss av Mika Sankala och UIK. Matchen skulle ha spelats måndag men tv ville flytta den till tisdag för att den skulle kunna sändas. Det godkändes av UIK som först i efterhand insåg att F19-trion då redan skulle vara bortflugna.

ooo

Olle Andersson undrar ni? Jo, han magnetröntgades förra veckan och min kollega Daniel Bergeman snackade med honom i afton. I morgon får han domen för hur allvarlig hans knäskada är.

ooo

300-gränsen är sprängd i VF-coachen! 305 lag i skrivande stund.

ooo

På tal om VF-coachen så kommer i morgon, eller efter midnatt på webben, en artikel om stekhete Ersbodatanken Simon Johansson som under eftermiddagen var mest valde division II-spelare (men nu när jag kikade in delade 11:e-platsen med Robertsfors Joel Burström, de finns med i 30 lag).

ooo

Nu ger jag mig för i dag. Tack och godnatt.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *