Söndagssammanfattning

Säsongen börjar dra i gång på allvar. Det märks hörröni. Fullt upp på VF i dag med nästan bara fotboll. Vi kör i gång direkt och börjar med…

ooo

…VF-cupen i fotboll. Det ligger redan ute texter och bilder på vanliga sidan. I övrigt kan tilläggas att jag gissade hyfsat rätt på damsidan men tokfel på herrsidan, att det var sinnessjukt kallt att vara åskådare, och att det togs ut ett all-star-team i vardera turnering. Damernas version hittar ni här: http://www.folkbladet.nu/?p=142914.

Här är herrsidans all-star-lag.

Målvakt: Nils Lindqvist, Robertsfors BK. Backlinje: Linus Arnö, Mariehem FF, Tobias Rudh, Hägglunds IoFK, Johan Granberg, Sandviks IK, Johannes Isacson, Röbäcks IF. Mittfält: Johan Eriksson, Ersboda FF, Moutasem Abtah, Betsele IF, Alexander Lövnord, Domsjö IF, Ante Danielsson, Höga Kusten. Anfall: Niklas Björnehall, Obbola IK, David Andersson, Röbäcks IF.

ooo

Umeå FC har ni också läst om på hemsidan här. Lite klagomål på den sena uppdateringen. Vi ska försöka bättra oss där. Var körigt i afton.

Hur som haver. Grym start för Umeå FC och precis den start laget behöver för att kunna förverkliga superettandrömmarna! Får man framgång och medvind i starten kan det nog bära riktigt, riktigt långt. Vladimir Sudar var enligt rapporterna grym och där har UFC ett halvt nyförvärv i år. Han stog ju inte särskilt mycket i fjol men är en toppmålvakt som säkerligen kommer rädda flera poäng. Bra också att UFC:s defensiv fick fira framgångar. Viktigt det med.

ooo

Skellefteå FF skrällde på Aspuddens IP. Jag tippade ju Gröndal som seriesegrare i lördagstidningen. Men FF stod upp superbra enligt rapporterna och var närmare segern än hemmalaget. Många var grymma i FF om jag förstått det rätt och Dan Burlin var sådär ”Dan-Burlin-bra” på mitten. Han kan ju vara det emellanåt. Förhoppningsvis har han en hög lägstanivå i år. Det kommer att behövas. Men givet ger poängen en självförtroende-boost till nykomlingen. Skoj!

ooo

fotbolll_sundsvall-marieh_2.jpg

Andrea Collén fajtas om bollen. FOTO: TOM BERGSTRÖM.

Nykomlingar och kryss var det. Mariehem SK räddade 2-2 mot Sundsvall tack vare mål av Marielle Sikström och 3-miljoners-Kapstad. Starkt, starkt att lyckas vända 0-2 till 2-2 som nykomling. MSK kommer inte bli ett stryklag i ettan!

ooo

Mindre rolig var Umeå Södras premiär. I alla fall första halvlek. Den var usel av Södra som var plottriga och osäkra i försvaret och aldrig fick något tryck offensivt. Laget hotade aldrig i djupled och hade svårt att få upp och fast bollen. Det blev betydligt bättre i andra, då Södra hade vinden i ryggen, men avsaknaden av en tung forward, typ Vanessa Mångsén (”jag är nog 1,5 månad bort ungefär” sa hon när jag träffade henne) var stor. Men det blev en poäng. 2-miljoners-Lisa Lantz satte en straff bergsäkert och låg för övrigt bakom det mesta i Södra, mest tack vare att hon tog samtliga fasta situationer i laget.

Roligt citat: ”Det var ett sånt där typiskt tjejskott som alltid går in”. A-lagsdebuterande Amanda Janzén om Danmarks 1-0-mål där Mikaela Björklund gjorde som Andreas Brehme i VM -90 och borrade, eller lyfte, in bollen i bortre delen av målet från vänstra hörnet av straffområdet.

ooo

Kortreferat av två träningsmatcher i fotboll som Gunnar Erlanson plockat in och skrivit.

ROBERTSFORS IK–ANUNDSJÖ IF 4–2 (2–1)
Målen, Robertsfors: Morris Lewis, Tommy Burström, Fredrik Fjällström Winka, Tonie Isaksson.
MATCHEN: Det var trögt i början för Robertsfors i genrepet mot Anundsjö, gästerna tog rättvist ledningen efter sju minuter på en hörna. Men hemmalaget svarade snabbt genom Morris Lewis som först själv gjorde mål för att sedan spela fram Tommy Burström, och RIK ledde lite mirakulöst efter första halvlek. När pausvilan var till ända kom hemmaspelarna ut som förbytta och Robertsfors dominerade hela andra halvleken.
– Vi avslutade matchen bra, jag tror vi kommer väl förberedda till seriepremiären, sa tränare Göran Hallberg.
Morris Lewis var planens bäste spelare och gjorde sin hittills bästa match för RIK.

UMEDALENS IF–SOLLEFTEÅ GIF 0–3 (0–1)
MATCHEN:
Genrepet mot division II-nykomlingarna, Sollefteå, blev inte vad Umedalen tänkt sig. Gästerna backade hem och visade ingen vilja att föra matchen. Umedalen fick hålla i taktpinnen och initiera ett anfallsspel.
– Det var i sista tredje delen av planen vi inte höll tillräckligt hög standard, vi tog fel beslut hela tiden, sa tränaren Johan Järnberg.
Efter ett onödigt bolltapp på mitten gjorde gästerna 1–0 på efterföljande kontring. I andra halvlek blev Umedalenspelarna alltmer otåliga och tappade modet efter Sollefteås två nya kontringsmål.
Mittbackarna Oskar Edholm och Nils Bylund var stabila, men övriga spelare kom inte upp i godkänd standard.

ooo

Något helt annat. Maria Nordbrandt hängde för KIF Örebro i damallsvenskan i dag.

ooo

VF-coachen? 280 lag senast jag kollade. Bland annat har förre UFC-målvakten Petter Augustsson gjort två lag, ett med damer och ett med herrar.

Hanna Ljungberg är numera mest valda spelare, 51 lag, och har kört om Erik Lundström med en redig fart under helgen. Therese Kapstad (36 lag) division I-dam-toppar, Markus Krutzén, IFK Umeå, och Hussein Mohammed, Gimonäs UIF, är populärast i söderfyran (34 lag), Ersbodas Simon Johansson (29) är mest vald i herrtvåan, Thomas Strömgren (20 lag) i norrfyran, Anders Vidmark (16) i norrtrean, Lisa Bergström (10) i damtvåan och mest populära damtreanspelare hittills är Sofia Eriksson i Betsele, 8 lag.

ooo

Det var nog allt för i dag. Tack och gonatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *