Återtåg och Sagan om Ringen

Så, timmen är sent slagen men en kort sammanfattning av lördan kan ändå vara på sin plats.
Nu är det ju här min nya bloggkollega Stenlunds specialområde men 11–0?! Lycksele IF–Bolidens FFI. Det var ändå en så kallad shocker. Och tydligen har tvärränderna fått bra fyr på grejerna här i inledningen. Den Sagan Om Ringen-doftande duon Ruslan och Sharkan skapade enligt uppgift viss magi redan på Tjamstavallen förra helgen och utan att veta för mycket kan jag tro att de låg bakom en hel del även i dag. Ska vi tro att LIF-spelare rusar i höjden i VF-coachen nu?

ooo

En LIF-spelare som redan rusat i höjden är IFK Umeås snabbsprintande forward Carl Pettersson-LIF som rusat in på topp tio under helgen. Hans två premiärmål mot Spöland bidrog säkert.

ooo

Jag överlåter FF-analys till min kollega, jag kan bara konstatera att ettan är en tuff serie för ett norrlag.

ooo

Från söderfemmanhorisonten noterar vi ju att Obbola inledde sitt Återtåg mot fyran med seger 2–0 i fredags. Men Furunäs/Bullmark inledde ju ändå bättre. 7-0 mot (förvisso bottentippade) Hörnsjö/Rundvik! Och om de orkar hålla uppe geisten hela säsongen tror jag, som lekman i ämnet, att de blir de absolut farligaste utmanarna till Obbola. Det finns ju en del killar i FBIK som inte direkt har framtiden framför sig på fotbollsplanen direkt, men talang rostar aldrig och ännu mindre i femman. Peter Östman, Jon Ericsson, Kristoffer Ejebro målade i dag bland annat för stolta FBIK.

ooo

Söderfyran? Jag flög på en trippel tack vare Täfteås Hås-kross i dag. Hade garderat upp den matchen med en X2 men det var ju inte ens nära. Trodde i min enfald att ett skadedrabbat Täfteå skulle få det tufft mot tunga Granströms i Hås. Men icke sa nicke. Vilka två matcher som trots allt satt? Jag prickade in Malå mot Rönnskär och Lycksele då mot Boliden.
På tal om söderfyran så vann vi i dag med 3–1 mot Ersmark. Inga UFC:are återfanns i motståndarlaget även om Fredrik Isaksson stod och hängde vid sidlinjen på Nordahlsvallen. Han fick bland annat se gamla snowboardproffset Marius Sommer trycka in en behärskad bredsidesvolley i klyk. Urtjusigt!

ooo

På tal om återtåg, eller kanske snarare uppåt-tåg. Flurkmarks division IV-damer lär stå i ungefär 0,99 gånger pengarna på att de ska ta hem södra fyran. De inledde med 4–1 borta mot Spöland/Vännäs. Imponerande.

ooo

Det är något stort på gång i mellanbygden. Samir Kanlic verkar vara på väg att bygga upp ett betongförsvar i Robertsfors. Fyra poäng av sex möjliga poäng och noll insläppta mål mot Boden och Luleå imponerar. En mindre rolig dag hade Mariehem. 1–3 hemma mot Boden.

ooo

Louise Sahlman återfinns i mitt VF-coachen-lag. Ett mål i dag. Två i första matchen. Hon kan betala av sig när spelet börjar.

ooo

Allvarligt talat. Lite skryt nu. Ruskigt bra uppdatering av fotbollen på vår hemsida. Ni kan nästan läsa om allt som hänt.

ooo

Och nu en näsbränna till Umeå IK. Hur tackade de Susanne Granberg? Som levt med och för Umeå IK sedan 1995. Som skrev boken om UIK. Som nu fått kicken. Jo, genom att HON SJÄLV fick skicka ut pressmeddelandet i går om att hon fått sparken. Inte snyggt hanterat – på något som helst sätt. Kanske satt någon annan bakom tangenterna? Ja, men om det nu var så, låt då den personen skicka mejlet från sin adress.

ooo

Kanske har jag missat att kommentera någonting? Dont know. Men nu är det tack och godnatt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *