Det här är ettan, SFF

De såg ut som elva sicilianare på Norrvallas fuktiga konstgräsmatta. De spelade som elva brasilianare.

Arameiska-Syrianska – i sina extremt Palermo-inspirerade tröjor – var spelskickliga som vi inte har sett i seriespel på många år i stan. Byt ut Infjärden mot Västerås, plocka bort Anundsjö och sätt in Brage – och du har två serier som är galaxer ifrån varandra. Arameiska hade problem inledningsvis, men när Skellefteå FF brände sina chanser framåt och bjöd på dem bakåt var skillnaden mellan ettan och tvåan tydligare än någonsin.

Då var ändå John Erikssons 1-0 matchens mål. Avspark, tolv passningar inom laget och ledning efter 40 sekunder utan att Arameiska hade rört bollen.

Bäst i Skellefteå FF: Matti Kilpelä – stommen i försvaret och FF:s viktigaste spelare.
Bäst i Arameiska: George Ekeh – som utan problem skulle kunna extraknäcka som look-a-like för Fábio Simplício.

George Ekeh, Arameiska-Syrianska.
Fabío Simplíco, U.S. Cittá di Palermo.

Då har vi rett ut begreppen för att undvika förväxlingar.

ooo

I trean tog Norsjö första trepoängaren efter 1-0 mot Sävast på Rännaren, Kenneth From målskytt. Morön spelar i morgon, så vi vandrar vidare  i divisionerna.

Bortsett från Lyckseles 11-0-kross av Boliden – ”du får en en väldigt kort kommentar”, sa en uppgiven David Berthelsen efter matchen – så är Rönnskär snackisen i norrfyran. Ända från start har de fått leva med favorittrycket efter en lyckad silly season och en bra försäsong, men efter två inledande förluster har statusen gått ned en smula.
– Folk tror nog att de är bättre än de egentligen är för att de har så bra forwards, konstaterade en tränare häromsistens.
I dag rullade Malå ut dem enligt rapporterna – 2-1 på Guldvallen – och matchen mot Bureå nästa helg blir väsentlig.
– Det blir ett riktigt bottenmöte, sa Rönnskärs tränare Joacim Ekefjärd och lyckades ändå skratta åt saken.

ooo

Snäppet under drog norrfemman igång i dag med toppkandidater i hetluften på två olika håll. Myckle tog emot Drängsmark/Ostvik, Kågedalen mötte Innervik – och efter första ronden är det fördel Myckle. 2-1 respektive 1-1 slutade det, men det mest anmärkningsvärda är ändå Erik Janséns osvikliga målsinne.
”Kan Myckles targetforward Erik Jansén behålla försäsongens målsnitt – två mål per match – börjar vi snacka ordentliga målskördar”, skrev jag igår.
Jansén satte förstås båda målen, snittet är intakt och nu är jakten i skytteligatoppen inledd.

ooo

Damsidan? Det gick inget vidare, Sörböle lirade 0-0 mot Husum medan Morön åkte på stryk mot Själevad. Det är ju först i morgon det smäller när Sunnanå möter Stattena i Damallsvenskans sjätte omgång.

Sju poäng tagna, tre mål gjorda – det är en bedrift i sig av SSK, men förra årets måltorka håller i sig en aning. Islossning under morgondagen vore inte dumt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *