Halvfart framåt, släpp in bakåt

Så. En söndag är till ända. Full av fotboll. Mycket av dramatiken har ni kunnat läsa om redan. Så vi hoppar på UFC-tåget omgående.

ooo

”Full fart framåt, håll tätt bakåt” sjöng den lilla men tappra UFC-klacken på Vallen i dag. UFC svarade med att göra noll mål och släppa in två.

Det nya UFC saknar ännu form, stadga och hårdhet. Är pressen och hajpen för stor? Kanske det, förväntningarna är stora och de ska vara stora, både sett till spelarmaterial och sett till den nya kaxiga framtoning UFC har.
Men laget har som alla märkt inte alls levt upp till hajpen än. Det saknas stadga bakåt och spets framåt – och dessutom kunde laget i dag till synes inte uppbåda den grund av ett sjujäkla slit och hjärta för att kunna utnyttja de kreativa kvaliteérna.
Innermittfältet har inte hittat formerna än. Erik Lundström och Fredrik Wennebro kanske inte är de första man drar ut i strid med men förutom en förlorad kamp i dag så var mittmitt obalanserat och framtungt igen.

Framåt skapades förbluffande lite, särskilt med tanke på den andel offensivt betonade spelare UFC hade på planen. Danny Persson var piggare än tidigare men verkar ha hälften av blysänkena kvar i skorna, Johan Larsson blandar 10 tappade bollar med en bra insats men ska ha heder för att han hela tiden försöker. Adam Chennoufi stod för det bästa och mest kreativa i dag, bland annat ett skott i målramen.

Defensivt klickade kommunikationen i dag och Erik Sandvärn lyckades inte hålla ihop försvaret på det sätt det anstår en rutinerad back. Vladimir Sudar har jag halvhyllat tidigare. Jag får nästan ta tillbaka det snart, lite för mycket David James-vibbar över honom. I dag får Sudar ta på sig 0–1-målet då han bommade helt på en hörna. I senaste hemmamatchen mot Arameiska bjöd han också på ett mål. Ska man vara en pålitlig målvakt kan man inte bjuda på ett mål i varje match.

Plus i dagens match: Jonas Nilssons inhopp. Han spelar nog från start i nästa match. Då kan nog även Magnus Henrysson återfinnas i startelvan.

ooo

I damettan åkte både Umeå Södra och Mariehem på 0–2-förluster. Men där Södras var tämligen väntad mot tippade seriesegraren Tyresö var Mariehems med oroande. Två UIK-förstärkningar i laget, nykomlingskollegan Rågsved på andra sidan planen och ändå förlust med 0–2 och för andra matchen i rad nollades nu Mariehem. Jag vet inte så mycket om matchen, matchbild etcetra, men sak samma. Inför säsongen pratade både Christer Oscarsson och Therese Kapstad om att de inte visste hur Mariehem skulle reagera på ett par förluster och motgångar. Nästa match mot Bollstanäs blir ett test på det.

ooo

Ersbodas återtåg hackar. Tre matcher och ingen seger ännu för laget. I dag blev det 2–2 borta mot Piteå efter två Daniel Larsson-mål (på svenskfotboll.se stod det av någon märklig anledning att keepern Erik Vallgren gjort båda målen, hur nu det gick till?). Nästa match väntar Infjärden för Ersboda. Det krävs nog en seger där för att inte halka alltför långt efter ledande IFK Luleå.

ooo

Johan Bäckström är banne mig stekhet! Två nya mål i dag av honom för Teg. Fyra mål på två matcher! Och Teg tog en pinne och är fortfarande obesegrat i norrtrean, starkt i sig.

ooo

Någon som trodde att Lyckseles 11–0 mot Boliden var helgens största seger i Västerbotten? Nope, Sandviks P98:or slog nämligen Vindeln med hela 17–0! Det mesta jag vunnit en match med är 21–1 (mot Indal) och 20–0 (mot Näsåker) båda med Junseles P76-lag i tioårsåldern.

ooo

Linda Fransson hängde tre för Sunnanå i dag. Men det var fler från norr som gjorde hattrick. Kågedalens Amanda Holmqvist (forward, 700 000 kronor, vald i två VF-coachen-lag) hängde tre när Kaif krossade Röbäck med 8–2 i premiäromgången i damtrean. Bloggen lyfter på hatten.

ooo

631 lag i VF-coachen just nu.

ooo

Det får räcka så. Ciao!

1 kommentarer

  1. Vet att det är fel blogg.
    Men Bålfors uppdate om div 5 södra omgång 1 går ej att komma in på! Kanske kan kolla på problemet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *