Två coacher talar ut

I gårdagens VF kunde ni se VF-redaktionens egna lag i VF-coachen (eh, mycket VF i den meningen).  Nåväl. Där var bara lagdelsmotiveringar. Bergeman och Lindkvist hade även gjort motiveringar spelare för spelare. Ni får ta del av dem här, där jag ber er ha överseende och bortse från en kommentar i det första laget, ni kan nog lista ut vilken. Håll till godo!

ooo

Daniel Bergemans – Team Swandraget

Målvakt
Jörgen Karlsson, Bastuträsk.
Kommentar:
När alla andra utnyttjade buggen i systemet och högg Krutzén i IFK Umeå så gick jag på kvalité i norrfyran istället. Karlsson har dessutom nyinköpta handskar nu…

Back 1
Maija Saari, Umeå IK.
Kommentar:
Finskan som inte drar sig för att gå på backattack! Lita på att målen – och poängen – kommer att ramla in här. Vänsterskottet mot Djurgården var ingen tillfällighet.

Back 2
Simon Ruuth, Sörmjöle/Hörnefors.
Kommentar:
Den yngre och bättre av bröderna Ruuth i Sörmjöle – åtminstone enligt honom själv. De otajmade tacklingarnas mästare som förhoppningsvis knoppar in någon boll på hörnorna.

Back 3
Mattias Sundkvist, Malå IF.
Kommentar:
Kan vara ett av de bättre köpen. Backklippan har varit skadad och fått barn men är nu tillbaka starkare än någonsin och sugen på att göra mål med sin välpolerade höger utsida.

Back 4
Tom Karlsson, Betsele IF.
Kommentar:
En seriematch för sin nya klubb och målskytt direkt i premiären för den bollsäkre backen. Självförtroendet finns alltså där och Betsele som tippat topplag kommer att göra mycket mål.

Mittfältare 1
Julia Larsson, IFK Åkullsjön.
Kommentar:
Har en offensiv roll på kanten och är ofta inblandad i anfallen. Dessutom rekommenderad av skyttedrottningen Elin Lundström. Det räcker för mig.

Mittfältare 2
Kenneth Andersson, Ersboda SK.
Kommentar:
En pålitlig motor på mitten som det mesta kretsar kring i ESK. Kommer dessutom att skjuta in viktiga poäng som den målfarlige mittfältare han är.

Mittfältare 3
Hanna Ljungberg, Umeå IK.
Kommentar:
Spelar som mittfältare men är nästan lika mycket att räkna som forward, därför är UIK-veteranen ett kap. Ljungberg gör alltid sina mål och var ett givet val.

Mittfältare 4
Robin Olovson, Mariehem SK.
Kommentar:
Den bollskicklige yttern är tillbaka från en sejour i Norge. Förhoppningsvis har 23-åringen behållit sitt fina tillslag – då får priset 700 000 ses som en rödlapp.

Forward 1
Simon Johansson, Ersboda SK.
Kommentar:
Den förre hockeytalangen bytte sport och har inte gjort någon besviken. Ja, det ska vara motståndarbackarna isåfall. Här finns det stor målpotential i sommar.

Forward 2
Andreas Marklund, Rönnskärs IF.
Kommentar:
Har ärvt pappa Niklas målsinne och farbror ”Filles” vinnarinställning. Då kan det inte gå fel. Ställs mot Boliden i första coach-omgången – chans på ordentligt med nätrassel direkt alltså.

ooo

Jerry Lindkvists lag – TOTTENHAM

Målvakt
Marcus Krutzen
Kommentar:
Duktig målis på division IV-nivå som dessutom vaktar målet för IFK Umeå, ett av söderfyrans förväntade topplag. Prislappen – 100 000 – är ju dessutom i stort sett gratis.

Back 1
Joel Burström
Kommentar:
Klassback i Robertsfors IK som skulle kunna spela högre upp i seriesystemet. En och en halv ”mille” var ju inte billigt, men ändå välinvesterade slantar.

Back 2
Oskar Edholm
Kommentar:
En självklar spelare i min trupp. Garanterat en av norrtvåans mittbackar och kan bara UIF-backen bli lite offensivare så kommer också målen – liksom poängen till mig.

Back 3
Jesper Larsson
Kommentar:
Nestorn i RIK ska givetvis vara med i det här laget, inte minst med tanke på sin utsökta smak han har när det gäller fotboll. En sann ”Spurs”-vän att alltid lita på.

Back 4
Anna Rehn
Kommentar:
Kanske ingen större målskytt men ändå en spelare att lite på i alla väder då hon sällan är skadad. Prislappen, 500 000, är ju i stort sett gratis.

Mittfältare 1
Alexander Kinnunen-Nassiri
Kommentar:
Det känns spännande med Tegsförvärvet från Holmsund och för bara 200 000 kändes det helt rätt att ta med Alexander i det här mycket spännande laget.

Mittfältare 2
Hanna Ljungberg
Kommentar:
Jag kunde helt enkelt inte låta bli att ta med ”Ljungan” som från sin position på mittfältet kommer att leverera en hel del poäng. Och som sagt; smakar det så kostar det.

Mittfältare 3
Lisa Dahlkvist
Kommentar:
Jag förväntar mig att Lisa levererar den här säsongen och bara det faktumet att hon är UIK:s straffläggare och därmed potentiell målgörare fick mig att ta med henne.

Mittfältare 4
Jacob Lundmark
Kommentar:
Guif-spelaren känns hur spännande som helst och inte minst med tanke på hans tre mål i premiären mot Sörfors/Hörnefors. Dyr som stryk men det är det värt.

Forward 1
Johan Bäckström
Kommentar:
Har varit dunderhet i inledningen av division III-spelet och allt talar för att Tegs-anfallaren kommer att fortsätta med sina leveranser framöver.

Forward 2
Morris Lewis
Kommentar: J
ag hoppas och tror att Morris känner sig redo att leverera i sitt nya lag, Robertsfors IK. Morris är en vass avslutare som jag litar på till fullo.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *