Fredagssvepet

Inlägget om serieinledning gav reaktioner – roligt, det är precis det inlägg ska göra. Mottagandet från den norra länsänden har varit ljumt, men det finns ju fördelar att belysa också.

* Spännande elitfyra med kvalitet.
Säga vad man vill om höstfyran, men elitfyran höjs flera snäpp när topplagen möts. Det borgar för en jämn kvalserie där avgörandet lär vänta till sista omgången.
* Bättre förberedelse för trean.
Tobias Ermebring postade en intressant sammanställning i kommentatorsfältet – de senaste fem årens seriesegrare.
Norra
2004: Bureå (div 4)
2005: Malå (div 4)
2006: Lycksele (div 4)
2007: Bureå (div 4)
2008: Norsjö (vann förra året)
Södra
2004: Umedalen (div 2)
2005: Sandåkern (div 3)
2006: Mariehem SK (div 2)
2007: Sandåkern SK (se ovan)
2008: Teg SK (vann förra året)

Steget från fyran till trean är långt och särskilt de norra lagen har haft svårt att etablera sig. En jämn höstsäsong innebär fler matcher av division 3-karaktär.
* Norr mot söder.
Många har gett sig på att jämföra norra och södra fyran, de flesta har misslyckats – nu får vi äntligen facit på vilken som står sig bäst.

ooo

Skellefteå FF-nytt inför helgen är redan publicerat och backtalangen Olov Bergqvist noteras som sjuk. Bakom ligger ett mer dramatiskt förlopp under gårdagsträningen. Bergqvist fick en armbåge i magen och fördes till akuten, men han var inte allvarligare skadad än att han fick åka hem.

ooo

De resterande serierna ser intressanta ut – sexan startar med smaskiga Vebomark – Renbergsvattnet i premiären – men dessvärre får jag inte ta del av festligheterna. England väntar, Newcastle – Fulham i bottenstriden och Chelsea – Blackburn en bit högre upp i tabellen ska iakttas och intrycken kommer upp på tisdag.

Först ska jag ta steget mellan Burträsk IP och Stamford Bridge .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *