Cupfester och tvåans lägsta försvar

Vi börjar med damerna. Där liras det svenska cupen och nu träder de allsvenska lagen in i leken.

ooo

Umeå IK beger sig till de ångermanländska skogarna för att, precis som förra året, möta division III-laget Remsle UIF. Fick tag i Maria Bergkvist som ju är fostrad i Ruif. Hon var redan på hemmaplan.

– Man måste ju passa på. Jag var inte på träningen i dag men vi har till skillnad mot i fjol tagit ut ordinarie trupp. Tanken är väl att de som inte spelat så mycket ska få spela lite mer, säger ”Berka” om cupmatchen.

ooo

I Skellefteå blir det cupderby på Skogsvallen. Morön BK-Sunnanå SK. Och Morön lär få full huggning. Sunnanås startelva ser ut så här:

Startelva: Eva Nilsson – Magdalena Rosendahl, Alexandra Nilsson, Hanna Marklund, Sandra Berggren – Perpetua Nkwocha, Josefin Johansson, Erika Karlsson, Matilda Forslund – Kate Gill, Lisa Renberg.
Bänk: Barbara, Carina Holmberg, Linda Fransson, Maggie Esseryd.

– Det är en viktig match för söndagens match (Kristianstad hemma). Vi spelar på gräs då också så det är perfekt att vi får träna nu och det är också viktigt att vi gör en bra match tempomässigt. Det skulle också vara kul att ge Moröspelarna, som ju är ganska unga, lite bilder av hur det är att spela i allsvenskan, säger Janne Hallberg, Sunnanåtränaren.

ooo

Eva Nilsson i mål, Barbara på bänken. Var är Åsa Berglund tänker ni? Jo, hon gör matchcomeback i morgon kväll ändå, men för farmarlaget Sörböle som möter UIK:s farmarlag.

ooo

Sunnanå jobbar för övrigt hårt på att få Barbara att stanna säsongen ut. Nu har hon kontrakt fram till EM-uppehållet.

– Hon är ju en världsmålvakt, en attraktion så kan vi få henne kvar vore det jäkligt roligt. Vi jobbar hårt på det men måste få stöd av näringslivet, säger Hallberg.

ooo

Mer cup. Har inte fått tag i Umeå Södras tränare Torbjörn Nordström men de beger sig norrut i morgon för att möta allsvenska Piteå i sin cupdrabbning.

ooo

Lite herr fotboll nu.

Mariehem möter tvåans lägsta försvar i morgon, Sollefteå då alltså. Göran Lundgren saknas i Mariehem då han är bortrest, även Erik Johansson (fotskadad) och Johan Grahn (fotskadad) saknas.
– Göran kanske hade behövts mot ett lag som spelar så kompakt som Sollefteå gör. För oss handlar allt om hur vi ska lyckas dyrka upp deras försvar, säger assisterande tränaren Samuel Carlsson.
Yes, dels det och dels att klara av att tända till på riktigt efter skrällen mot IFK Luleå. Det blir en helt annan matchbild mot Sollefteå och Mariehem går från underdog till favorit, det gäller att klara av den biten också.

ooo

Har inte Norsjö också match i morgon? Jo, det stämmer. Har förgäves försökt få tag i någon Norsjöledare i dag. Den som har senaste info om Norsjö inför matchen mot Assi hemma på Rännaren får gärna lägga en kommentar i kommentarsfältet.

ooo

Det var allt för i dag. På återhörande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *