Klasskillnad i cupen

För ganska precis sju månader sedan spelades en bedrövligt värdelös damfotbollsmatch på ett svinkallt Norrvalla (jag vet, jag var där). Det fanns en ljuspunkt – Sunnanås forward Lisa Renberg. Hon avgjorde säsongens sista hemmamatch mot Djurgården då och hon har börjat varva upp nu.

Under de första matcherna i år har Renberg lånats ut till Umeå Södra, men mot gamla lagkamraterna i Morön i svenska cupen i dag fick hon chansen. Hon förvaltade den på bästa möjliga sätt – med ett Robbie Fowler-hattrick.

Lisa Renberg ’26, ’27, ’29.

Det blev alltså 8-1 på Skogsvallen efter 7-0 i paus och stackars Morön orkade inte ens i 20 minuter. Det var flickor mot kvinnor på planen, precis som det brukar vara när damallsvenskan möter lägre serier. Resultat som 16-0 (UIK-Remsle), 10-0 (Linköping-Rödsle) och 9-0 (Kristianstad-Södra Sandby) i samma omgång visar att bredden på damsidan fortfarande är svag – eller är det toppen som drar ifrån?

ooo

Norsjö har inlett trean fullt godkänt med fem poäng på fyra matcher som följd. 0-0 mot Assi i dag var ändå en missräkning när den andra halvleken borde ha genererat ytterligare ett par pinnar, enligt rapporter.

ooo

Det finns vissa varningstecken som indikerar att du sitter i skiten. En 0-3-förlust på Vångavallen har i alla lägen, under alla omständigheter traditionellt varit ett tecken som skriker ”kris”. I år har Trelleborg visserligen överraskat, men Djurgården är vansinnigt dåliga för tillfället.

Länskopplingen Petter Gustafsson har skött sig okej i inledningen av fansens åsikter att döma – på Svenska Fans får han följande kommentar efter matchen:

Petter Gustafsson 3
En av få ljusglimtar i dag. Gör enligt undertecknad sin bästa match i djurgårdströjan och löser många knepiga situationer på ett bra sätt. Är delaktig i anfallspelet, framför allt i den första halvleken. Står för två fina brytningar i sista sekunden när Trelleborg har riktigt bra målchanser. Faller liksom hela laget tillbaka ett snäpp efter 2-0-målet men Gustafsson förtjänar ändå ett bra betyg.

ooo

Fredagens höjdpunkter: tidig seriefinal i norrfyran – ska unga Sunnanå ta fjärde raka segern eller drar Lycksele nytta av hemmaplan? – och Ljusvattnet mot IFK Bjurfors i norrfemman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *