Återtåget tuffar vidare

Två matcher, två bortasegrar på en fredagkväll – let’s get it done with.

Skellefteå FF-backupen Jonathan Johansson lär inte få speltid i ettan så länge Fredrik Enberg är hel – och det kan ta Sunnanå direkt tillbaka till trean. Klubbarna har som bekant ingått ett samarbetsavtal som innebär fria utlåningar och ikväll fick Lycksele smaka på utfallet – Johansson gjorde en ny jättematch, Johannes Viksten och Linus Almqvist var båda målskyttar i 3-1-segern.
– Deras målvakt var fantastisk. Vi hade bollar på mållinjen som han var där och plockade. Det är väl egentligen en FF-spelare men han tillhör ju Sunnanå så man kan inte klaga på det, sa Lycksele-tränaren Stig Bäckman.
– Ändå var han (Johansson) inte bättre i dag än i någon annan match i år, menade Sunnanås tränare Claes Grenholm.

Efter fyra raka segrar i inledningen har Sunnanå vuxit ut till en gigantisk seriefavorit – i vårserien, vill säga. I höst pratar vi ju helt nya förutsättningar.

ooo

Enda matchen i femman, Ljusvattnet – IFK Bjurfors, slutade 1-4 och det finns inte särskilt mycket mer att orda om saken. Därför vänder vi hellre blickarna mot morgondagen…

…och noterar att  Skellefteå FF möter det andra av tre Syrianska-lag i ettan. Valsta Syrianska IK har plockat tio poäng på fem matcher och blir, som allt annat den här säsongen, stentufft. Dagarna när det räckte att gå på halvfart för att ta en enkel trepoängare är försvunna sedan länge.

ooo

Sunnanås damer går ut på Norrvallas naturgräs på söndag, men Skellefteå FF håller sig på plasten hela säsongen igenom. Varför? Det undrar jag och, vad det verkar, spelarna också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *