Två förluster, två utgångslägen

Ny månad, nya tag gäller för elitlagen från den norra länsdelen. Medan UFC hittade sitt spel mot Brage letar Skellefteå FF fortfarande förtvivlat och det börjar bli rätt bråttom.

FF är dömt att slåss för sin överlevnad i år, allt annat är bara naivt nonsens. Med tanke på säsongsinledningen, truppbredden och skadorna – som slår hårt mot avsaknaden av division I-klass på bänken – vore ett nytt kontrakt en närmast bragdartad bedrift. Skellefteå FF har fyra poäng upp till Syrianska Kerbura och tro mig, jag har försökt – men jag kan verkligen inte se var poängen för överlevnad ska plockas.

ooo

På södra sidan stan, i Sunnanås kansli, finns större anledning till optimism trots lördagens förlust mot Djurgården. Det var i någon form ett olycksfall i arbetet, ett krokben i ett större perspektiv där det långsiktiga jobbet faktiskt fungerar. Sunnanå hade ju före Djurgårdsmatch tagit poäng i sex raka matcher, visserligen med skiftande spelkvalitet, men där nånstans finns en säkerhet att falla tillbaka på.

Sunnanå kommer tillbaka – Skellefteå FF måste kämpa oändligt hårt för att göra det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *