Kulturkrock på gräsmattan


Det sägs att fotbollsintresset, passionen, engagemanget gör Degerfors till Lilla Italien. Imorgon besöker de Skellefteå som baserat på samma parametrar skulle bli lilla San Marino.

Degersfors IF är egentligen allt Skellefteå FF inte är. De snittar 1500 åskådare på Stora Valla, en av Sveriges allra mest klassiska arenor, klubben har fostrat flera av Sveriges största som Gunnar Nordahl och Ralf Edström under sina 29 säsonger i högsta serien. Skellefteå FF är en tre år gammal förening utan historia och även om Skellefteå AIK Fotboll hade sina glansdagar så är de inte ens i närheten av Degerfors meriter. Kelgrisen Degerfors är hela Sveriges lag, FF fångar inte ens skelleftebornas intresse – och därför, just precis därför, vore det fantastiskt roligt att se en skräll på Norrvalla imorgon.

Det lär, trots all briljant amerikansk liten mot stor-vinkling som finns i det, inte hända. Degerfors går vid vinst upp i serieledning, Skellefteå sjunker vid förlust till gränsen för vad som är möjligt att ta ikapp under en säsong och som Vulkanerna skriver på Svenska Fans:
”… får inte Skellefteå problem med vårt blixtrande omställningsspel så har de gjort en jättematch.”

Såja, nu har jag snackat ner FF totalt. Känslan att det inte finns ett gram av favorittryck på hemmaspelarnas axlar kan nog vara positivt, för att leta efter fördelar.

ooo

Och så den obligatoriska gräsuppdateringen: Skellefteå FF tar sitt förnuft till fånga och flyttar de femtio meterna söderut till huvudarenan. Det är bäst för publiken, bäst för journalisterna – och det är, vad styrelsen än säger, bäst för spelarna också.

…och tar ni er inte dit så ser ni matchen på officiella hemsidans web-tv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *