Fotbollshörnan

Så, då var bloggen tillbaka. Jag har fått några kommentarer här på slutet med allt högre frekvens ju närmare silly season vi kommit, så det kanske finns ett visst läsintresse trots allt. Elaine i Umeå IK trodde till och med att jag hade slutat på tidningen för att hon inte sett mig på så länge och alldeles nyss ringde en läsare och frågade om när Fotbollshörnan skulle dra i gång. Jag sa åt honom att köpa tidningen (15 spänn in för VF, katching!) men nu lägger jag ut den här.

Så, jag ska göra ett försök att dra i gång den här verksamheten igen. Vi börjar med Fotbollshörnan, som alla får tillgång till, även syndarna och inte bara de rätt-trogna tidningsprenumeranterna.

Läs och sug åt er nu!

ooo

Vi börjar med Johanna Frisk. Den förra Umeå IK-spelaren fick sparsamt med speltid i Los Angeles Sol i USA. Lagkamraten Marta  lånades efter säsongen ut till brasilianska Santos. Enligt WPS-ligans egen hemsida är Johanna Frisk just nu utlånad till Umeå IK, enligt en nyhet daterad 9 oktober.
– Jasså, det är då mer än jag känner till. Det låter ju som en väldigt trevlig nyhet men jag har inte sett till henne på våra träningar, säger UIK-tränaren Mika Sankala och dödar den grejen.

ooo

En nyhet med mer stuns nu. Tim Markström lämnar Umeå FC efter två säsonger. Han fick rikligt med speltid i fjol men i år har Markström bara fått stå en match för UFC.
– Jag är ruggigt besviken. Det är tränaren som bestämmer men ibland funderar man ju hur han tänker. Jag gjorde en bra match och vi vann, efter några förluster, när jag fick stå, sen fick jag inte stå nästa match. Det tycker då i alla fall jag är konstigt, säger Markström samtidigt som han storsint berömmer kollegan Vladimir Sudar.
Vad händer nu då med Markström? Jo, Brage, som ju ska kvala upp till superettan, är intresserade.
– Jag har pratat med dem, det stämmer, vi får se vad som händer. Jag är öppen för allt och flera lag har hört av sig, säger Markström som ville lämna UFC redan i somras.
– Ja, jag ville gå hem till Sandviken i tvåan men då blev jag tvungen att vara kvar i UFC.

ooo

Vem som ersätter Markström i UFC? Kanske Maths Elfvendal. Den förre IF Älgarna-målvakten tränar i alla fall just nu med UFC. Han är för övrigt son till Umeå IK:s målvaktstränare Pehr-Olof Elfvendal och bror till Umedalens tidigare lagkapten Dan Elfvendal.

ooo

Mer UFC. Svaga rykten, och en spekulativ artikel i Dala-Demokraten, har placerat Danny Persson i seriepyramidsraketen Dalkurd.
– Men det stämmer inte. Jag har inte hört någon från dem, eller från någon annan klubb heller, säger UFC:s centertank som med sina 13 mål är lagets bäste målskytt i år.

ooo

UFC har ju haft en hel del talanger som tränat med dem under säsongen och hösten. Mariehem SK-duon Peder Åström och Ludvig Bohlin har varit där, liksom Erik Andersson, Sandåkern, och Tegsduon Pontus Lundström och Björn Söderström.
IFK Umeå-duon Carl Pettersson-Lif och Jonathan Lundberg har tränat regelbundet med UFC under året.  Återstår att se om någon och i så fall vilka som kontrakteras för nästa säsong.

ooo

IFK Umeå gick ju upp till division III efter en succésäsong i fyran. Men kvicksilvret Carl Pettersson-Lif är hett villebråd för divsion II-klubbarna i stan. Framförallt Ersboda SK och nykomlingen Tegs SK jagar 17-åringen.
– Jag vill själv komma så högt upp som möjligt och det känns väl som det är dags nu, säger huvudpersonen själv.
Även klubbkamraten Jonatan Lundberg, 17, har intressenter liksom Kim Lundmark, som synts på träningspass med Mariehem SK.

ooo

Gimonäs UIF-duon Sven Lundgren och Emanuel Lindgren har även de setts på MSK-träningar, Lundgren blev för övrigt utsedd till Årets Mittfältare i division IV-laget GUIF i år.

ooo

För Mariehems damer blev det som bekant respass direkt ur norrettan.
– Jag har inte bestämt någonting. Man behöver några veckor att fundera, säger tränaren Christer Oscarsson om  sin framtid.

ooo

Detsamma gäller Umeå Södras tränare Torbjörn Nordström som står i valet och kvalet mellan Södra, lägga av eller ta ett annat erbjudande. Enligt vad fotbollshörnan erfar kommer erbjudandet från Umedalens IF som saknar tränare sedan Peter Stenberg lämnat.

ooo

MSK-herrars tränare Jonas Wikström funderar även han över sin framtid.
– Man lägger ned mycket tid och när man ser vad som hände med IFK Luleås tränare Per Jensen och Friska Viljors Tommy Andersson så ser man hur det kan gå. Det är viktigt att alla delar passar ihop, säger Jonas som klargör att Mariehem är enda alternativet.

ooo

Sandåkern slutade på jumboplats i trean och nästa säsong väntar division IV. Där väntas laget få fin förstärkning av Ersbodas Erik Wännström och Umedalens Adam Nylander som båda uppges vara sugna på att vända hem till moderklubben.

ooo

Skellefteå FF åker ur division I vilket medför att den äldre stommen försvinner. Fredrik Lundh funderar på att trappa ner. Han har erbjudanden från division IV, samt att moderklubben Bjurfors har ett stående erbjudande åt Lundh. Johan Logardt-Viklund slutar för tillfället med fotbollen.
– Jag får mitt andra barn nu och väljer att spendera så mycket tid med dem som möjligt, säger Logardt-Viklund.
Rasmus Lindkvist (se artikel ovan) försvinner mest troligt. Jonas Desai kan göra de tidigare FF-exporterna sällskap i Djurgården. Simon Eriksson är revanchsugen men har tränarerbjudanden på sitt bord och är osäker inför division II.
Klara nyförvärven William Grenholm och Joakim Wikberg lyfts upp från Sunnanå samt att de tidigare Bastuträskspelarna
Johan Lindgren och Jens Lindström tränar med laget.

ooo

Sunnanå skickar sina bästa spelare till FF men fyller på med nya unga talanger från trakten.
Simon Karlsson från Jörn kommer att spela med Sunnanå nästa säsong. Förutom monstertalangen Karlsson (28 mål i norrfemman i år!) finns Mycklespelarna Alexander Brinkmann och Andreas Stenlund med i tankarna, samt Joakim Wikbergs lillebror Kristoffer från Åhlund och Johan Karlsson från Drängsmark. Vad som står klart är att Göran Hallberg kommer att träna laget.
– Göran kommer vara en av två personer som kommer leda laget kommande säsong, avslöjar Sunnanås Claes Nilsson.

ooo

Nicklas Kauppi och Peder Jonsson har burit Bureå IF på sina axlar i många år, men nu är det över, trotjänarna lägger av. Jesper Öhman och Robert Lindgren väntas göra sina gamla lagkamrater sällskap på skohyllan. Nya spelare ska in, men även nya tränare. Bastuträsk-duon Fredrik Asplund och Nils Viklund blir tränare tillsammans med målvakten Niklas Ståhl. Stora spelare lämnar men många gamla Bureåprofiler ryktas tillbaka. Johan Lindgren tränar med FF men tränarduon i Bureå rycker i honom också. De två tränarna som kommer närmast från Bastuträsk kommer ta med sig en stor skara spelare. Följande namn förväntas göra klart med Bureå inom kort: Johan Wahlberg, Johan Hellström och Helmer Renström, samtliga Bastuspelare. Dessutom förväntas Carl Almgren och Rickard Sandberg återvända till Bureå.

ooo

Morön BK missade division II. Men laget  ser ut att få behålla stommen av årets succélag.
Olle Ringqvist är i Australien och är osäker om han kommer spela för MBK. Erik Tjernqvist har dragit till Norge för arbete, om han spelar i Morön eller Bastuträsk är osäkert. Lennart Viklund hoppade in på slutet av säsongen för att stärka backlinjen, han verkar sluta efter det missade avancemanget.
Jens Lindström tränar med Skellefteå FF och kommer med största sannolikhet stanna där.

ooo

Norsjö klarade div III kontraktet i sista omgången men drabbas av en mindre spelarflykt ändå. Nyckelspelaren Roger Karlsson närmar sig IFK Härnösand  samtidigt som Johannes Norberg har blivit pappa och resorna till Norsjö blir för långa. Medle verkar vara den klubb som ligger närmast för ”Nooben”. Johan Boman går till Bureå för att testa om knäet håller samtidigt som Edvin Forsberg och Kennet From slutar.
Birger Norberg är tilltänkt som ny tränare för laget. Men inga papper är ännu påskrivna.

ooo

Bastuträsk chockade många genom att gå till elitfyran. Väl där, uteblev framgångarna. Nu tappar laget ett helt gäng spelare till Bureå. Tränaren Ivan Johansson jobbar dock för fullt på nyförvärv.
– Vi har en stor trupp och kommer leta efter spetskompetens, samtidigt som vi ska utveckla det material vi redan har, säger Johansson.

ooo

Ex-Skellefteå-målvakten, Andreas Lindberg har haft en lyckad säsong i norska tredjeligan. Lindberg var med och förde upp Rosenborgs farmarlag Ranhelim IL till serieseger och nästa år väntar Adeccoligan, Norges näst högsta serie.

ooo

Unibet har som vanligt nominerat de bästa spelarna i division II-fotbollen på herrsidan. Nu är nomineringarna ute. Backen Ludvig Bohlin, Mariehem, och mittfältaren Henrik Sennström, Ersboda, är enda länsspelare bland de nominerade i Norrlandsserien.

ooo

Division II-nykomlingen Tegs SK är muntligen överens med två nyförvärv. Viktor Eliasson, Hemmingsmark, och Vilhelminas elegante mittfältare Johan Örnfjäll.
– Jag tror Johan kan bli ett utropstecken i tvåan, säger tränaren Anders Wallerström som inte bestämt sig om nästa år.
– Jag har ärligt talat fått göra det mesta själv i år och kräver mycket av min omgivning, organisatoriskt, för att fortsätta, säger han.

ooo

Lugnet råder i division II-laget IFK Åkullsjön. Ledarstaben blir den samma till nästa säsong. På spelarfronten har ett par spelare från Bygdeå och Burträsk varit och provtränat, inget klar dock.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *