Det ordnar upp sig

Herregud vad snabbt tiden går när man inte kommit in i bloggandet på rikt igen. Whips var det onsdag och ett helt gäng dagar har gått sen senaste inlägget. Skyller på ett par dagars ledighet följt av en dags jobb i Stockholm.

ooo

Så. Inledde dagen på Bromma flygplats. Där höll Djurgården precis på att checka in för att bege sig ner till Helsinborg. Bytte några ord med både Steve Galloway och Andrée Jeglertz. Dom var stiliga i Djurgårdskostymen men var väl kanske inte kaxigast i världen direkt i förmiddags.

Men det verkar ju ordna upp sig nu i alla fall! Stabilt att slå Helsingborg borta.

ooo

Avslutade dagen/kvällen på Allstar. Där var ett helt gäng UFC:are och hade kollat in fotboll. Tim Markström hade fått en tavla (avskedsgåva?) föreställande Teg. Nice. Jonas Nilsson hoppade på kryckor och skulle börja med att vila i två veckor. Han hade visst ett tredje ben under foten som man inte ska ha normalt sett.

– Jag ska äta penicillin och vila i två veckor, är det inte bra då ska jag vila i två till och är det inte bra då blir det operation, förklarade högerbacken.

Jens Sjöström försökte gömma en innebandyklubba under jackan, det gick sådär bra, och materialförvaltaren Markus Wikström längtade både till helgens allsvenska avgörande och nästa helgs cupfinal. Då skulle AIK-supportern Wikström vara på plats.

Något annat UFC-nytt? Inte som jag snappat upp för tillfället i alla fall.

ooo

Sunnanå verkar ska värva den där skyttedrottningen, Martina Sandström,  från Östersund. Hon var ju och provtränade förra veckan och har fått ett kontraktsförslag från Sunnanå. Så det borde väl bara handla om att bestämma sig.

I övrigt rapporterade Sören Gustafsson att Umeå IK gjort en trevare/intresseanmälan på landslagsbacken Alexandra Nilsson, att det varit ont om övriga förfrågningar på Sunnanåspelare och att en sån som Kate Gill och Hanna Marklund inte bestämt sig än om nästa år.

ooo

VF-sportens Lars Lindberg fanns på plats och kikade när det spelades tryout/test/junior-match i Skellefteå. Om det kan ni läsa i morgondagens VF.

ooo

Ersbodas öden och äventyr kommer såklart penetreras av Daniel Bergeman tills i morgon.

ooo

David Myrestam fick sig en känga i ST-sporten häromdagen. Den förre UFC-backen har snittbetyget 1,92 i sina matcher i år (av 5 antar jag) och fick följande omdöme: ”Knappt godkänd debutsäsong. Trög när tempot höjts, jobbigt med den tyngre träningen. Måste höja sig – och våga mer”.

ooo

På tal om ex-UFC-ytterbackar. Andreas Dahlén hängde ju för Gefle härförleden. Läste på gd.se att det var det 40 000:e målet i allsvenskan genom tiderna. Snacka om att bli dubbelt historisk, målet var ju även Dahléns första i allsvenskan.

ooo

Umeå IK:s guldöde avgörs ju på lördag. Ramona Bachmann fortfarande tveksam i UIK. Madde Edlund och Emmelie Konradsson vilade från träningen i dag (krassliga) men Mika Sankala hoppades/trodde/bad att det inte skulle vara någon större fara. Linköping, som ju står för motståndet på lördag, har också sina bekymmer. Lotta Rohlin och Kosovare Asllani är båda tveksamma till spel i seriefinalen.

ooo

UIK som för övrigt återsamlas efter landslagsveckan på fredag då det vankas träning i Linköping, dan före dan.

ooo

Nothing new i övrigt. Jo, förresten. Johan Söderberg, från Ljusvattnet, och med tränarerfarenhet från Burträsk, Täfteå och Ersboda SK tar över taktpinnen i Västerbottens främsta återvinningsstation just nu, Furunäs/Bullmark IK, detta inför division IV-comebacken nästa år!

ooo

Ja, det var det. Får återkomma imorn med ett vettigare inlägg. Det här handlade mest om att komma in på banan. Igen.

19 kommentarer

 1. Du är välkomen att komma och träna med (återvinningsstationen)om du vill. Du skulle ju passa in ålders mässigt! 🙂

 2. Men allvarligt vad är det frågan om? Regel nr 1 när man har en blogg är att uppdatera ofta annars tappar folk intresset. Lägg ner bloggen eller ge den till någon intresserad eller börja skriv händer garanterat mycket i stadens föreningar

 3. Instämmer med föregående talare. Fotbollsbloggen får inte dö ut. Om Ruuth inte får tid från VF att skriva är det inte så mycket att göra nåt åt. Men jag tror VF gör sig själva en rejäl otjänst om dom låter bloggen dö ut.

  Fast frågan kvarstår: Vems fel är det att bloggen inte uppdateras – Västerbottens Folkblad eller Fotbollsbloggens ansikte Tomas Ruuth?

 4. Jag saknar också uppdateringar men anser inte att denna blogg är en blogg. Den har mer fugerat som en notissamling där Ruth sällan lämnat ut sina egna tankar eller åsikter. Jag tror det är svårt att både fungera som reporter och bloggare, man har liksom helt skiljda roller.
  Mitt förslag: Försök hitta en extern bloggare ute i fotbollsumeå.

 5. Uppdatera med lite spekulationer och klara övergångar så man får veta vilka spelare som är på väg till vilka föreningar.

 6. Jag tycker att VF borde skapa ett sorts forum istället för blogg. Ni eller iaf många av er som skriver vet säkert mer än Ruuth. Tuuth kan kanske ha svårt att få tag i hyheter eftersom han är välkänd och måste följa ”sportjournalistiska riktlinjer”. 🙂 Peace out!

 7. Kom igen, den här bloggen är grym. Så länge den uppdateras alltså. Nu står VF inför ett val, satsa på den här suveräna Fotbollsbloggen eller lägg ner den helt och hållet (vilket även inkluderar att länken tas bort).

 8. Ja varför inte lägga ner skiten. Det finns ju hur mkt som helst att skriva om just nu.

  Tråkigt att intresset är så fruktasvärt dåligt från bloggens sida

 9. Det som gjorde VF unikt och värd att prenumerera på va just eran lokala fotbolls sattsning. Nu är allt som bort blåst, Bloggen och även i papperstidningen. Fruktansvärt tråkigt för alla oss som älskar fotboll i länet. Ta nya tag nu det är inte försent!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *