Gimonäs UIF vinner söderfyran

UMEÅ Efter några år i toppstriden är det nu dags för Gimonäs UIF att vinna serien och ta steget upp till division III. Det tippar VF-sportens nya söderfyranskribent Måns Forsman. 

Annars har division IV södra blivit rena rama Umeåserien. Bara två av lagen kommer från andra kommuner.
Lagsammansättningen är ett resultat av fjolårets experiment med en elitfyra och en höstfyra. Det visade sig att lagen från norra länsdelen var sämre och följaktligen fick lämna divisionen – till förmån för lagen från den södra länsdelen.
I stället för långresor till Vilhelmina och Lycksele är det nu Spöland (Vännäs kommun) och Hås (Vindelns kommun) som är mest långväga för Umeålagen.
Annars kan man konstatera att de flesta lagen har tillgång till egna konstgräsplaner. Det är ytterligare en framgångsfaktor.
Hur slutar då serien?
Tja, som vanligt är det svårtippat och jämnt. Vi utnämner Gimonäs UIF och Ersboda FF till toppkandidater och Sandviks IK och Ersmarks IK till bottenkandidater.
Något lag brukar alltid överraska i både toppen och botten. Frågan är vilka?
25 september, efter 22 omgångar, vet vi svaren.
Så här ser i alla fall vårt tips ut:
1. Gimonäs UIF
Det är dags för Gimonäs att återigen klättra i seriesystemet. Visserligen har stjärnan Jacob Lundmark lämnat föreningen, men han har ersatts av Jakob Bergman som styr och ställer på mittfältet.
2. Ersboda FF
Har gått bra på försäsongen. Har möjligheter att spetsa till laget genom att låna spelare från Ersboda SK. Spelar en trevlig fotboll som blir svår att stå emot på konstgräsplanerna.
3. Spölands IF
En outsider som kan utmana Gimonäs och Ersboda i toppen. Har slagit sig samman med Vännäs AIK. Klubben har en förmåga att vaska fram nya och duktiga spelare.
4. Sandåkerns SK
Har ett väldigt ungt lag med allt vad det innebär. Får man en bra start kommer man att tillhöra den övre halvan.
5. Sörmjöle IK
Sammanslagningen med Hörnefors har slagit väl ut. Har en spännande mix av spelare med bröderna Johan och Erik Isacson som matchvinnare.
6. Täfteå IK.
Visade stabilitet som nykomlingar i fjol. Utmanade om en plats i elitfyran och höll gott och väl måttet i höstfyran. Fågel eller fisk? Kanske mitt emellan.
7. Sörfors IF
Ett stabilt gäng, men är ändå svårtippat. Daniel Fajers gör comeback, men å andra sidan tappar man Björn Bjersing.
8. Hås FF
Var lite på efterkälken efter vårsäsongen i fjol, men vaknade till efter sommaren och slutade som bästa söderlag i höstfyran. Kan man visa samma fina försvarsspel så ska man undvika bottenstriden.
9. Furunäs/Bullmark IK
Kan vara lite ojämnt, beroende av vilka som spelare. Nykomlingen har en del gamla rävar. Kan utmana vilket lag som helst i serien, men kan nog få det jobbigt mot de flesta också.
10. Röbäcks IF
Nykomlingen har en bra startelva, men en ganska tunn trupp. Kan få problem om det dyker upp skador. Markus Nordin är på ingående som förstärkning. Beroende av en bra start.
11. Sandviks IK
Trots att man spottade upp sig i höstfyran i fjol så har man en dalande kurva. Kommer att tillhöra bottenskiktet. Fyller på med unga spelare som kan få det svårt med motgångar.
12. Ersmarks IK
Visar självinsikt när man siktar på att undvika bottenstrider. Snubblande nära på att åka ur redan i fjol. Spännande att se vad Daniel Bäckström kan tillföra som ny tränare.

MÅNS FORSMAN 

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *