Uppdaterad: Lördagens matcher i norrfyran

Sunnanå – Robertsfors BK 6-0
Mål:
Rashed Mohammad Anwar (38), (89), Viktor Ledin (36), (65), Alexander Brinkmann (70), Kristoffer Vikberg (86).

Matchen:

Redan från start visade Sunnanå vem som skulle styra och ställa på ett helt annat sätt än i premiären mot Drängsmark förra helgen. Man spelade boll enligt tränarens instruktioner och hade dessutom bra försvarsspel. Robertsfors kom inte alls upp i den standard man visade i premiären mot Medle.

Om det inte vore tillräckligt med att spelet inte fungerade, så vart smärtan än större när Sunnanås Viktor Ledins inlägg styrdes in i eget mål i mitten av den första halvleken. Efter det kom Sunnanås notoriske målskytt, Rashed Mohammad Anwar, in i matchen och gjorde sitt första mål i matchen på ett friläge – fint framspelad av William Grenholm.

Viktor Ledin gjorde sitt andra mål efter ett misslyckat upp spel av Robertsfors i den 65:e minuten. Inbytte Alexander Brinkmann – som hade fint samspel med duktige vänsterbacken Andreas Stenlund – gjorde 4-0 efter en individuell prestation innan Kristoffer Vikberg och Rashed fixade slutresultatet 6-0.

Medle SK – Mjövallen BK 2-3
Mål: Medle:
Robert Markusson (46), Sebastian Nilsson (66), Mjövallen: Fredrik Larsson (12), Niklas Stadig (14), Jim Vikberg (83).

Matchen:

Besvikelsen efter premiärplumpen gjorde att Medle kom ut som ett nytt lag i lördagens möte med Mjövallen. Spelet fungerade och man var det spelförande laget i hela den första halvleken. Problemet var bara att Mjövallen hade en halvchans – och gjorde två mål. Först inledde Fredrik ”Snullan” Larsson målskyttet, sen stod Niklas Stadig för säsongens mål – såhär långt.

Mittfältaren fick bollen på vänsterkanten och drog till på halvvolley från långt ute på vänsterkanten och fick på en riktig drömträff. Bollen seglade in i mål – till samtligas förvåning – inklusive den Stadige skytten.

Medle åt sig sakta men säkert i kapp efter mål av Robert Markusson och Sebastian Nilsson. Men vad hjälpte det. Efter kvitteringsmålet föll laget in i premiärens takter igen. Laget slutade hjälpa varandra och blev stillastående. Mjövallen tog över matchen fullständigt och kunde avgöra i den 83:e minuten genom Jim Vikberg. Medle har haft en tung inledning och behöver få skallarna på plats för att vända den negativa trenden.

Malå – Betsele 2-1
Mål: M:
Mattias Sundqvist (26), Peter Vikberg (61), B: Joakim Rönnholm (82).

Matchen:

Betsele har förberett sig på allt inför den här säsongen för att kunna matcha favoritskapet i division IV. Men en sak har de glömt – hur man spelar fotboll på grus. Malå har tränat på grus och tjänade på tjongandet och kamperna som blev på planen i det väntade toppmötet under lördagen.

Malå, stärkta av 6-0 segern över Bureå, kämpade och slet i grusdammet. En vinnande aspekt i denna match då självförtroende, hemmafördel och underlaget blev vinnande i en match som fick fotbollsälskare att gråta.

Långa bollar, lite kreativ fotboll och få finesser gjorde att hemmalaget kunde vinna – tämligen bekvämt – med 2-1 efter att Mattias Sundqist och Peter Vikberg träffat nätmaskorna för hemmalaget.

Rönnskär – Vilhelmina 4-2
Mål: R:
Mattias Lundberg (2), (59), Mikael Vidmark (24), German Yanza (90), V: Markus Lejon (30), Andreas Fallén (65).

Matchen:

Hemmalaget Rönnskär visade strålande form då man, för andra matchen i rad, gjorde fyra mål på sitt mostånd. Vilhelmina får en stor elogé som trots lite bollinnehav följde sin matchplan och spelade boll i 90 minuter. Rönnskär gjorde samma sak – och gjorde det bättre.

Mathias Lundberg visar att förra årets tapp i skytteligan är på väg att repareras under årets säsong. Han och Mikael Vidmark fortsätter vara fruktade i norrfyran då de två stod för tre av lagets fyra mål i seriens andra match.

En attraktiv fotbollsmatch att åskåda slutade med hemmaseger. Siffrorna blev 4-2, men var i underkant.

Lycksele – Bureå IF 2-0
Mål:
Anders Brännlund (20), Sarkan Huseynov (55).

Matchen:

Bureå lämnade Skellefteå med en minst sagt sargad trupp efter bortfall på flertalet nyckelspelare. Trots det stod dem upp bra mot ett hemmastarkt Lycksele. Hemmalaget tog ledningen i en jämn match efter 20 minuter genom Anders Brännlund. Bureå har chanserna men brister i koncentration i de avgörande momenten.

Robert Ung spelade stabilt i backlinjen hos gästerna och serverade bollar till de Bureås snabba forwards. Även Dante Nordström plussas det för då han stod för ett bra inhopp. Mustafa Haidari kom igenom någon enstaka gång, men hemmalaget försvarade sig väl och höll i såväl boll som taktpinne. Taktiken hos gästerna – att lyfta lång och försvara lågt för att få upp Lyckseles backlinje – höll inte fullt ut. Ett gott försök ändå av ett sargat Bureå, som garenterat är rakare i ryggarna i dag än efter plumpen mot Malå.

Sarkan Huseynov avgjorde matchen med sitt 2-0 mål i den andra halvlekens början. Efter det rullade hemmalaget av tiden för att sikta in sig på den kommande veckans derby och uppskjutna match mot Vilhemina.