Bättre än de själva visste

Klumark IF – Mariehem FF 2-6
Mål: K:
Therese Öhman (49), Emilia Lindberg (63), M: Julia Lindberg (9), (54) Josefin Gardenström (16), (44), (52), Mariana Nygren (59).

Matchen:
Mariehem fortsätter att leverera segrar, och Josefin Gardenström fortsätter göra mål – den här gången blev det tre nya nätrassel för Mariehems storstjärna. Klutmark hade svårt att matcha serieledaren, men gjorde en stabil insats om man räknar med att KIF är nykomlingar.

Mariehem tilläts rulla boll och Klutmark inväntade tillfällen att kontra. Det höll i nio minuter innan Julia Lindberg spräckte nollan. Sju minuter senare var Gardenströms show igång. Klutmark fick dock in två riktigt vackra fotbollsmål då Emilia Lindberg och Therese Öhman hade skottävling från distans.

En enkel seger för Mariehem – men inget att skämmas för Klutmark – laget har varit omutliga såhär långt in i serien.

Clemensnäs IF – Betsele IF 6-1
Mål: C:
Anna Nordahl (7), (65), (73), (78), Sofia Lindström (44), (60), B: Jenny Berglund (50).

Matchen:
Förväntningarna på matchen var att det skulle bli en tuff och jämn tillställning. Efter matchen förstod inte ens Clemensnäs själva vad som just hade hänt. Laget besegrade duktiga Betsele med hela 6-1 efter fyra mål av Anna Nordahl(!).

Hemmalaget visade upp en fotboll som de inte själva visste de kunde prestera. Betsele var förvisso totalt under isen, men hemmalaget lyckades med allt från att rulla boll, till att ta vara på fasta situationer. Anna Nordahl var matchens gigant. Sofia Lindström och Carolin Kauppi var två andra som stack ut. I gästerna visade återigen Natalie Kyrk upp sin storhet. Summerat så blev det en rättvis seger för ett riktigt bra Clemensnäs.

Myckle IK – Sörböle FF 3-4
Mål: M:
Emmy Grehn (11), Ida Brännström (54), Denice Börjesson(81), S: Melina Lycksell (16), Fanny Söderlund (33), Lova Holmkvist(40), Fia Edholm (90).

Matchen:
Första kvarten var jämn, med nätt fördel för Myckle. Men efter ledningsmålet fick laget en chock då Melina Lycksell kvitterade fem minuter senare. Då tod Sörböle över matchen fullständigt och 1-3 i paus var rättvist, om än i underkant. Sörböle hade nämligen hela fyra ribbträffar(!).

I den andra halvleken blev gästerna bekväma och slutade ta det jobbet som behövdes. Myckle tod över matchen fullständigt. Laget hann både reducera och kvittera innan man åkte på en riktigt tung förlust efter Fia Edholms individuella prestation i slutminuten.

Edholm dribblade förbi sin markering på vänsterkanten och avgjorde just som klockan slog över till 90 minuter och blev såklart stor matchvinnare.

Kågedalens AIF – Burträsk FF 2-2
Mål:
Emelie Lindqvist (14), Veronika Hillergren(28), B: Alice Skönfeldt (12), Lisa Stenlund (36)

Matchen:
Den första halvleken var intensiv, hård och underhållande. Fyra mål fick publiken se då ett furiöst löpande Burträsk tog ledningen redan i den tolfte minuten. Ett snabbt svar från Kaif gjorde att matchen levde vidare.

Kaif hade en hel del chanser, men tog inte vara på dem. Passningsspelet var inte heller vad det brukar. Burträsks Lisa Stenlund var bäst på plan i en slätstruken tillställning – sett över 90 minuter.


Sandåkern – Morön BK
Mål, S:
Jonna Persson (40), M: Malin Nilsson(2), Julia Lindberg(25)

Matchen:
Chocken av Malin Nilssons ledningsmål för gästerna, redan i den andra minuten, fick ett redan desarmerat Sandåkern att falla tillbaka ännu mer. Respekten blev för stor för Morön som fick utrymme att rulla boll i lugn och ro.

Sandåkern försökte kontra, och lyckades även med det, mycket tack vare misslyckad uppspel från Morön. Ida Söderström stängde däremot till ordentligt i backlinjen och Sandåkern fick inte till många chanser.

Malin Henriksson var lika stabil i hemmalagets backlinje i en match som, trots uddamålssegern, aldrig var nära att tappas av Morön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *