Skellefteå FF fortsätter vinna


468_skelleftea_ff.jpg
Det blev ett mål vardera för Jonas Desai och Frerik Hillergren i lördagens match mot IFK Härnösand. FOTO: ROBERT GRANSTRÖM

SKELLEFTEÅ Jonas Desai och Fredrik Hillergren blev matchvinnare med ett vackert mål mot IFK Härnösands.
Trots en bra insats med mängder av chanser – vann Skellefteå FF ”bara” med 2-0.
– Det går inte vara annat än nöjd, säger tränaren Samir Kanlic.

FOTBOLL, DIVISION 2 NORRLAND
SKELLEFTEÅ FF – IFK HÄRNÖSANDS 2-0 (1-0)

Skellefteå FF fick återigen möta ett lag som enbart ville spela försvarsspel. Trots mängder av missade chanser i matchinledningen tappade hemmalaget inte fokuseringen. Istället gjorde Jonas Desai 1-0 i den 37:e minuten med en riktig drömträff.

– Jag plockade ner bollen och tänkte bara på att inte ta i för mycket. Pendeln blev bra och jag blev glad då den gick in. Det var på tiden – jag har inte gjort ett snyggt mål på någon vecka nu, skrattar en glad matchvinnare i Jonas Desai.

I den andra halvleken fortsatte hemmalaget att rada upp chanser. Många chanser missades, men i den 62:a minuten kom även 2-0.

– Vi har tränat på just det där. Instick mellan mittback och ytterback på ytterforward som kommer i djupled. Sen lägger Fredrik Hillergren in den med ett distinkt och bra avslut också, säger Samir Kanlic.

Seger i underkant

Trots att matchen i teorin redan var avgjord, fortsatte hemmalaget att trycka på framåt. Gästande Härnösand hade otroligt svårt att ens få bollen på offensiv planhalva och skapade bara en enda chans på hela matchen. Annars var det i hemmalaget som hade mängder av chanser – inte minst från matchvinnare Desai.

– Det går inte elta över det i efterhand, men jag hade gärna gått om Olov Bergqkvist i skytteligan, säger Desai och fortsätter:
– Jag får vänta med det till på torsdag då vi möter Piteå istället.

Johansson fick debutera
I halvtid tvingades FF-målvakten Fredrik Enberg att kliva av på grund av skada. Då fick Jonatan Johansson göra seriedebut – sent om side då han haft stora problem med skador under försäsongen och säsongsinledningen.

– Enberg kände av något i höften och tvingades kliva av. Men det ska inte vara något allvarligt utan mer en säkerhetsåtgärd, säger Kanlic.

Skellefteå FF möter altså Piteå nu på torsdag. En betydligt svårare motståndare än dagens otroligt tama IFK Härnösands.

Se även:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *