”Säsongens sämsta insats”

UIK kom till match mot AIK med två saker i ryggen. 1) Revanschlusta efter 5-0 förlusten mot Kopparbergs/Göteborg senast. 2) Möte på hemmaplan mot tabelljumbon AIK som inte vunnit en match i årets damallsvenska.

Resultat? Förlust 0-1 och enligt många på läktaren den sämsta UIK-insatsen på mycket länge. Skriver mer om detta i tidningen men Umeå IK saknar en plan B. Däri ligger det stora problemet. AIK gjorde som Inter och spelade ett kompakt försvarsspel och satsade på snabba omställningar. Umeå IK hade inte en susning om hur man skulle dyrka upp det låsta försvaret.

– Det här var säsongens sämsta insats. Det fanns mer positivt efter 5-0 förlusten senast än nu. Vi får ta ett rejält snack imorgon, sa ”Jocke” Blomqvist på presskonferensen efteråt.

Med såpass bollsäkra och kreativa mittfältare som Rita Chikwelu, Emma Åberg-Zingmark och Emmelie Konradsson borde Umeå IK ha fler dimensioner. Nu saknades visserligen Chikwelu men UIK stod ändå på plan helt utan vilja eller plan.

Det blev som det blev.

ooo

Helgens herrtvåa har bjudit på oavgjort för såväl Mariehem som Umedalen. Igår fick Mariehem drömstart med mål efter tidiga mål av Kim Lundmark och Peder Åström. Men Älgarna bet sig in i matchen och tog tillvara på Simon Johanssons straffretur i slutet av första. Strax efter pausen kom också kvitteringen. Det blev 2-2, trots en slutlig forcering från Mariehem.

Anders Asplund och Ludvig Bohlin bra i Mariehem.

Umedalen visade återigen moral som hämtade upp ett underläge. Den här gången var det borta mot topplaget IFK Luleå. 0-2 underläge vändes till 2-2 efter två mål av Jesper Lott. Tränaren Torbjörn Nordström menade att man förtjänade tre poäng och var det bättre laget.

Unge Joakim Stigedahl spelade från start som högerback och gjorde det riktigt bra. Det nykomponerade innermittfältet Markus Folkesson/Jakob Hahrs även de mycket bra.

ooo

IFK Umeå stötte på rejäl patrull i form av Kubikenborg. Det blev förlust 2-3 och alla i IFK-lägret var rörande överens om att Kubikenborg är bästa laget man mött i serien. IFK Umeå ledde dock med 2-1 efter 19 spelade men på Nolias matta vände gästerna och vann. När det återstod sju minuter kom segermålet.

Nykomlingen har ändå på de fem första matcherna tagit tio poäng av femton möjliga och ligger på andraplats. Riktigt starkt.

ooo

Elitläger på Bosön för flicklandslagen stundar. Endast Elin Landström och Linda Molin kallade från länet.

ooo

Här intervjuas Danny Persson om UFC:s 4-1 seger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *