Söndagsvakan

Umeå FC fortsätter att göra mål framåt. Gårdagens drabbning slutade 4-1 efter två mål av Danny Persson, ett av Erik Lundström och 1-0 gjorde Robert Mambo Mumba. Tränare Gibson var förstås mer än lovligt nöjd efteråt även om han var lite besviken över att man inte lyckades hålla nollan intakt. Ex-Giffen Ludvig Sundström hittade krysset från 30 meter och Sudar var chanslös.

Men UFC hade siktet inställt på tre poäng och höll fokusen och koncentrationen intakt matchen igenom. Tvåmålsskytten Danny och defensiva mittfältaren Mambo Mumba bäst i FC.

ooo

Södra tappade 2-1 till 2-2 i 87:e minuten. Hemmalaget Västerås BK 30 fick en drömstart med mål efter en handfull minuter. Men Lisa Lantz kvitterade på frispark omgående och i minut 15 satte Emelie Becker 2-1. En ledning som Södra alltså höll tills det återstod tre minuter.
– Vi kontrollerade matchen och borde egentligen stängt matchen redan i första, sade Galloway när jag pratade med honom.

Vänsterbacken Emelie Strand och Nina Engström bra i Södra.

Fanny Hjelm skruvade in en frispark och Marielle Sikström satte två kassar när MSK besegrade Alvik med 3-1. Värt att notera att Sikström fortsätter leverera till undertecknads lag i VF-coachen.