”Bryta ihop och komma igen”

Det meriterade lånet från Giffarna, Kali Ongala, har missat tre raka matcher. Anledningen är en känning i baksida lår och UFC och Ongala har inte velat ta några risker.

Men i tisdags tränade Ongala för fullt igen och när bloggen pratade med honom under onsdagen var han laddad.
– Jag är redo att spela igen och ser fram emot Västerås-matchen. Det ser positivt ut för oss. Men fortfarande tidigt på säsongen och det är en lång väg kvar att vandra.

ooo

Umeå IK+Sunnanå=målfest för UIK. Den matematiska tes som Albert Einstein utarbetade under det glada 20-talet blev verklighet ikväll igen. UIK vann med 5-0 och på allra bästa sätt skakade man av sig AIK-förlusten. Umeå IK spelade med betydligt mer variation i spelet. Det var tydligt att Sofia Jakobsson fått ordet om att attackera ofta i djupled. Många längre bollar kom framförallt från Maija Saari.

…då nickade Einstein glatt från himmelen.

Bäst i UIK? Det var innermittfältsduon Anna Westerlund och Emma Åberg-Zingmark. Westerlund trivs i mitten när hon får fördela boll. Att säga att de styrde och ställde vore en underdrift. Ett Sunnanå utan Nkwocha på mitten och Hanna Marklund i försvaret blev en munsbit.

– Vi får än en gång tacka UIK för en lektion. För oss är det bara att bryta ihop och komma igen, sa Sunnanås tränare Krister Lundgren.

ooo

Men alltså den här musiken på UIK-matcherna? Kalla mig gammalmodig och konservativ men technodunk när spelare ska ta ett inkast? Det håller inte. Det blir för mycket…innebandy över det hela.

ooo

David Myrestam bröt okbenet när Sundsvall förlorade mot GAIS igår i Svenska Cupen. Den egna målvakten i Sundsvall var den som satte näsan ur spel för Myrestam. Utanför plan drog man tillbaka näsan.
– Det var inte så mycket smärta. Mer knak-ljud som var obehagliga, sade han.

Igår ställdes han mot Wanderson.
– Men han imponerade inte så mycket. Han gjorde ett frilägesmål men inte så mycket mer.
Vem är den bästa du mött under tiden i Sundsvall?
– Jag vet faktiskt inte. Det är nog ingen särskild.

Jag som var ute efter ett coolt namn fick nöja mig med det svaret från den gode David.

ooo

westerlund_1.jpg

Anna Westerlund med VF-coachen-bindeln. FOTO: Per A Adsten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *