Junsele – en västerbottnisk framgångssaga

Vi börjar med ”the ladies” som gick igenom Norrlandslägret i Junsele obesgrade och utan att ha släppt in ett mål. I första matchen besegrade man Jämtland/Härjedalen med 2-0. Då gjorde Julia Skoglund och Emmy Brännlund målen.

I går blev Medelpad en munsbit för F95-länslaget som vann med 4-0. Stundtals bjöd man på riktigt bländande fotboll med bra spelvändningar. I andra började man överarbeta men vinsten var ändå ohotad. Julia Skoglund, Kajsa Skönby och Fanny Panboon x2 målade för Västerbotten.

I dag söndag seger mot Gästrikland med 2-0. Motståndarna pressade högt till en början men när orken tröt så tog Västerbotten över helt. Amanda Skyltbäck och Hanna Sandström målade.
Summa summarum?
– Det har varit jättebra. Vi har fått bra kritik för både träning och match. Stabilt över hela banan. Tjejerna har varit helt fantastiska, båda på och utanför plan, berömmer länsikaptenen Kåre Granberg.

Johanna Nyman, Sandåkern, Johanna Eliasson, GUIF, Julia Skoglund, Burträsk, Amanda Skyltbäck, UIK och målvakten Agnes Lundmark, Sunnanå, utmärkte sig alla extra positivt.

ooo

”The guys” kunde även åka hem som obesegrade efter tre matcher. Oavgjort i första mot Jämtland 1-1, Sirac Guliyev hängde, 3-2 seger över Medelpad efter tre mål av Sandviks Tobias Sandström (solomål, frispark, straff och planens gigant) och slutligen oavgjort mot topptippade Dalarna där Västerbotten tappade 2-0 ledning till 2-2.
– Det ser jättelovande ut. Dalarna enda lag som hade fler poäng oss. Mot Medelpad gör vi en jättebra match och det är trevligt när det är scouter och förbundskaptenen på plats. Han såg båda våra sista matcherna vilket är en fjäder i hatten. Våra spelare står sig mycket bra, summerar kaptenen Adam Stighäll.

Ronni Hammare, Sandåkern, Mattias Lidberg, Täfteå och målvaktern William Silwerfeldt, Sandåkern och Isak Bergström, Sandvik, genomgående bäst hos grabbsen i Västerbotten.

ooo

Personlig reflektion? Vore ju onekligen kul om Västerbotten får spelare på landslagssamlingar. Resultaten i Junsele ger tuffare motstånd i Halmstad vilket ökar möjligheterna för spelarna att synas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *