Burträsk FF – Morön BK 3-1
Mål: Burträsk:
Alice Schönfeldt, Elin Backman, Charlotta Larsson, Morön: Ida Söderström
Matchen:
Burträsk gjorde en bragdartad insats när de på lördagseftermiddagen slog Morön med 3-1 på hemmaplan. En jämn och tuff första halvlek öppnades upp ordentligt då Ida Söderström gjorde 1-0 till gästerna i den 38:e minuten. Morön fick självförtroende och såg ut att ta över matchen då – från ingenting – Alice Schönfeldt kvitterade och hemmalaget tog över momentumet i matchen.

Direkt efter paus tog hemmalaget ledningen genom Elin Backman och Morön blev skakat och stressat. Inte blev det bättre då Charlotta Larsson utökade ledningen till 3-1. Morön var ett slaget lag och Burträsk fortsätter vara ett av seriens jobbigaste lag att möta.

Kågedalens AIF – Myckle IK 4-1 (2-0)
Mål: KAIF:
Emelie Lindkvist, Carolina Aktell, Amanda Holmqvist, Viktoria Aktell, Myckle: Lina Karlsson.
Matchen:
Kågedalens målspöke har försvunnit. Efter att bara ha gjort tre mål på de inledande matcherna i serien fick Kaifs damer total islossning mot Myckle på lördagseftermiddagen. Efter 18 minuter inledde hemmalaget målskyttet och redan i paus kunde man ha avslutat matchen för den andra halvleken blev bara en enda lång transportsträcka.

Myckle hade förvånansvärt svårt att hänga med i tempot och siffrorna kunde ha varit betydligt större. Som vanligt var Viktoria Aktell bäst i hemmalaget och hon fortsätter att vara den som leder sitt lag.

Klutmark IF – Betsele IF 0-2
Mål:
Frida Forsgren 2.
Matchen:
Klutmark hade en jobbig söndagseftermiddag då Betsele kom på besök. Gästerna dominerade den här matchen fullständigt och skapade en hel del målchanser i en match där spelet höll väldigt låg kvalitet. Gästernas Isabell Rönnmark dominerade mittfältet och låg bakom det mesta.

För hemmalaget gällde det mesta av farligheterna fasta situationer där, bland annat, ett gäng hörnor blev farliga. Trots det var dem aldrig riktigt nära och Madeleine Sundberg fick hålla nollan.

Sandåkerns SK – Clemensnäs IF 1-4 (1-2)
Mål: Sandåkern:
Linnea Lundgren, Clemens: Frida Holmqvist, Nina Lundmark, Sanna Holmström, Sofia Lindström
Matchen:
Sandåkern började bäst och tog ledningen redan efter fyra minuter. Bara fyra minuter senare kvitterade gästerna aningen turligt. Men första halvlek dominerades av hemmalaget, men trots det gick gästerna till pausvila med ledning. Stina Jonsson flyttades runt på grund av skador, men gjorde det bra både som vänsterytter och högerback.

Sandåkern höll i taktpinnen, men oförmågan att göra mål blir kostsam. Gabriella Karlsson var hemmalagets bästa spelare och hade även hon några chanser. Men Clemensnäs utnyttjade sina chanser och vann därför rättvist. Målskyttet är ju som bekant en viktig del i fotbollen.