Planerna sågas rakt igenom

Klutmarks IK – Clemensnäs IF 1-5 (1-2)
Mål: Klutmark:
Angeline Bergman, Clemens: Nina Lundmark 2, Sofia Lindström, Johanna Edlund, Sofia Erinder.
Matchen:
Skellefteåderbyt mellan Klutmark och Clemensnäs blev en snabb historia. Efter att ha hållit upp försvaret bra i den första halvleken så avgjorde Clemensnästjejerna matchen i den andra halvleken genom att göra tre mål på kort tid. Gästerna hade möjlighet till att göra fler mål, men stannade på fem till slut.

Nina Lundmark och Frida Lundström var planens giganter. I hemmalaget gick det mesta i anfallsväg genom Angeline Bergman, som stundtals hade dålig hjälp framåt. En klar seger för Clemensnäs som verkar ha kommit igång på allvar nu.

Mariehem FF – Myckle IK 9-0 (6-0)
Mål:
Sofia Johansson 2, Julia Burstedt, Johanna Isaksson, Sara Ekman, Josefin Gardeström, Andrea Collen, Maja Öhlund, Hanna Isberg.
Matchen:
Revanchsugna från poängtappet senast kom Mariehem heltaggade till match – och det fick Myckle känna av. Efter att 90 minuter passerat hade Mariehem lämnat hela sitt register på planen. Hela laget var med i anfallen och man kom runt på kanterna, såväl som i djupled.

Det var egentligen bara ett lag på planen för Myckle skapade knappt en enda målchans på hela matchen. Amanda Mårtensson fick hålla nollan och framåt var det Sofia Johansson som skötte det mesta.

Morön BK – Flurkmarks IK 1-1 (0-1)
Mål: Morön:
Ellen Pettersson, Flurkmark: Ulrika Björnehall.
Matchen:
En jämn tillställning spelades på Skogsvallen under söndagen. Men efter matchen var det bara en sak som var i fokus – nämligen planen. Den urusla gräsmattan var ojäm och riktigt dåligt – till och med så dålig att den kostade gästerna två poäng. En rosenrasande Emelie Fredriksson i Flurkmarsmålet skulle plocka ett löst skott enkelt då en tuva skickade upp bollen med en jättestuds över händerna på den inte ont anande målvakten.

Hård kamp var melodin och inget skönspel förgyllde publigen. En grinig tillställning slutade till slut med delad pott – som i slutändan kanske var rättvist.

Burträsk BK – Betsele IF 0-0 (0-0)
Mål:

Matchen:
En svårspelad match på, ett i dagsläget genomgående fenomen, en väldigt dålig gräsmatta fick sitt slut efter att 90 mållösa minuter avverkats. Burträsk spelade sin defensiva, kämpa tills vi stuper-fotboll, och det höll för en poäng.

Gästerna hade bollen betydligt mer, men egentligen de enda nöjda efter den här matchen – var målvakterna Felicia Vikberg i hemmalaget och Madeleine Sundberg i gästerna – samt möjligen en försvarsinriktad tränare. Publiken kan då inte ha varit det. Alice Schönfelt var innermittfältaren som var bäst på plan.

Kågedalens AIF – Södra Ungdom FF 0-1 (0-1)
Mål:
Matilda Walmin
Matchen:
Kåge bjöd på samma sak som alla andra matcher i länet – dåliga förutsättningar gällande underlaget. Två tuffa lag kämpade om poängen i en väldigt hård match. Kaif slog långa bollar på ett Södra Ungdom som stundtals klarade av att rulla ut sina motståndare.

Matilda Walmin gjorde matchens enda mål, men bäst på plan var Viktoria Ekenberg tillsammans med Malin Fredriksson-Johansson i backlinjen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *