Skellefteå FF föll för toppkonkurenten

SKELLEFTEÅ En chansfattig tillställning slutade med bortaseger.
Per Mettävainio gjorde matchens enda mål för IFK Luleå.
– Vi saknar bara lite, men i fotboll är det mycket, säger Goran Zdravkov.

Skellefteå FF skapade matchens bästa chans då Goran Zdravkov sköt i stolpen efter 22 minuter. Efter en halvlek var det mållöst. I den andra halvleken flyttade Skellefteå FF upp positionerna, men då Per Mettävainio gjorde 0-1 till IFK Luleå blev det stressat i hemmalaget.

Samir Kanlic och Claes Grenholm gjorde tre byten inom fyra minuter och försökte få till en kvittering. Den bästa chansen kom på stopptid. Olov Bergqvist blev fälld utanför straffområdet och Goran Zdravkov klev fram. Frisparken tog i muren och på returen klippte Fredrik Hillergren till på volley – men träffade bara ramvirket. Skellefteå FF missade chansen att fira midsommar i serieledning och fick vandra av planen poänglösa.

Mer om matchen i morgondagens tidning…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *