Midsommarsmällar

Umeå IK reste till Kristinebergs IP med vetskapen om Djurgårdens defensiva taktik. I 70 minuter var det också Umeå IK som gjorde lite som de ville medans hemmalaget skickade längre bollar på giftige Sarah Michael. Det blev succé – för Djurgården.

I 67:e minuten förarbetade Michael till 1-0 och tre minuter senare gjorde hon själv 2-0 efter en krock mellan Maija Saari och Caroline Jönsson.

Umeå IK förlorade med 2-0 men spelmässigt gjorde man en riktigt bra insats. De som saknades var skärpan framför mål.
– Det är bara en tidsfråga innan det släpper, säger UIK-tränaren Joakim Blomqvist.

Bäst i UIK var den släpande forwarden Rita Chikwelu.

ooo

Även Sunnanå spelade i Stockholm och förlorade med 2-0. Men för Sunnanås del var det en dålig insats och Hammarby förtjänade de tre poängen.
– De är mycket hetare än oss och vi välförtjänt, säger Sunnanås Krister Lundgren.

Carina Holmberg var den som ville mest framåt. Mittbacksparet Hanna Marklund och Emelie Lövgren kommer även dem undan med beröm.

ooo

I morgon möter ett formstarkt Umeå FC tabelljumbon Bodens BK FF. UFC kommer från 4-0 segern på Söderstadion och har en formkurva som pekar uppåt. Såväl Danny Persson som Erik Lundström och Stuart Gibson talade om en fantastisk träningsvecka när VF-sporten besökte den sista träningen.

Vi hoppas på soligt väder, folkfest och många mål.

På tal om Gibson. England förlorade som bekant mot ett övermäktigt Tyskland. Fotbollskanalens bloggare Marcus Christenson skriver om ”stenålders-England” och Stuart Gibson var inne på exakt samma spår.
– Vi är efter vad gäller allt. Framförallt teknisk och hur man spelar bollen. Vi tränade klockan 14 för att grabbarna ville hinna se matchen. Jag tycker vi borde tränat 16.00, sa han halvt på skämt, halv på allvar.

ooo

Robertsfors var enda laget i tvåan som spelade i helgen. Det blev oavgjort 1-1 mot IFK Härnösand. Man har fortsatta problem med målskyttet. Chanser fanns men självförtroende är bortblåst. Målvakten Nils Lindqvist gjorde några riktigt svettiga räddningar i slutet när Härnösand tryckte på.

ooo

Ersboda FF förlorade sin första match för säsongen i söderfyran. Hås FF vann med 4-1 trots att Ersboda tog ledningen genom Raymond Rachid. I början av andra fick Hås straff, David Granström kvitterade och minuten senare hade Mikael Hansson ökat på till 2-1. Innan matchen var över hade Hansson gjort ett till och David Granström rundat av målskyttet med sitt 4-1 mål.