UFC tittar uppåt

En bild säger mer än tusen ord.

gibson_1.jpg

FOTO: Erik Åström

ooo

Nej, men skämt åsido. Umeå FC gästar i morgon Trängens IP och Örebro för match mot BK Forward. Jerry Lindkvist har plockat fram statistik som visar att Umeå FC är tvåa bland klubbarna från allsvenskan till division 2 på att göra mål.

32 mål på elva matcher. Endast Gunnilse i en obskyr div 2-serie är bättre med 35 mål på tolv matcher. Det är ändå rätt tungt i dagens idrotts-Umeå. Fast det kanske säger mer om Umeå som idrottsstad än om prestationen i sig.

Hyperrutinerade Andreas Hermansson ser positivt på framtiden för Umeå FC.
– Förhoppningsvis kan vi dra nytta av att vi har en bra och bred trupp under hösten. Det har man en ruggig fördel av. Det gäller ändå att vi fortsätter jobba på. Fortsätter utvecklas och inte tittar så mycket på tabellen. Det har vi inte gjort hittills och det är bra, säger han på frågan om fortsättningen.

ooo

För Västerbottens F95 slutade elitflicklägret i Halmstad med förlust mot Småland med 3-0. En mycket bra första halvlek följdes av en andra där orken tröt och smålänningarna kunde rycka i från. Men man har trots allt gjort ett riktigt bra läger och fått ögon på sig både som lag och som individ.
– Vi har presterat bra träningar och två riktigt bra matcher. Tjejerna har skött sig exemplariskt, berömmer Kåre Granberg, distriktslagskapten.

I ett starkt kollektiv är det Johanna Eliasson, Guif, Fia Edholm, Sunnanå och Amanda Skyltbäck, UIK, som presterat jämnast.

Bli inte förvånad om någon från Västerbottens länslag årgång F95 får representera blågult inom kort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *