Dags att räta ut frågorna

När tidningar och nyhetssändningar allt mer fylls med hockey och annan vinteridrott får vi fotbollsfrälsta nöja oss med spalterna och det lilla utrymme vi blir tilldelade. Fortfarande finns en hel del byxveck att räta ut, serier ska avgöras och lagfester ska lämna klotter på väggar och vätska i taket. Många är det som förbryllat kliar sig på huvudet och undrar vilka, hur många, om, om inte, lag som kommer avancera respektive degraderas när serierna avgörs i slutet av september och början av oktober.

Mycket talar ju för att även IFK Umeå (liksom Norsjö) åker ur herrtrean och i damtvåan åker Umedalen ur. Detta får konsekvenser för förbundsserierna.

Ersboda FF får inte avancera från division IV södra. Länets två division IV-serier ska innehålla 24 lag. Åker både IFK Umeå och Norsjö ut innebär det att de lag som har minst poäng av elvorna åker ut.

Tabellen för söderfyran har ni här och norrfyran här.

Samma sak blir det i femman om IFK Umeå åker ur. Där är det sämsta 7:e lag som rycker.

I damtrean har Morön BK redan säkrat seriesegern. Då Umedalens IF är klara för nedflyttning gör något av lagen Betsele, KAIF, Sörböle eller Sandåkern, Klutmark och Myckle sällskap i fyran kommande säsong.

ooo

Söderfyran går mot en spännande avslutning. Sandvik, Sandåkern och Gimonäs gör alla upp om segern. På lördag möts Sandåkern och Sandvik…

ooo

Utrett? Förhoppningsvis.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *