Kaptenen förlänger

Kontraktsförlängningarna ramlar in i rask takt både i Umeå FC och i Umeå IK. Nu senast i UFC kapten Jens Sjöström och den gångna säsongens vänsterback Hampus Wallgren.

Viktigaste pusselbiten var dock Vladimir Sudar som redan i somras skrev på ett fyraårskontrakt.

ooo

GIF Sundsvall med en skadad David Myrestam förlorade som bekant den första kvalmatchen mot Mikael Dahlbergs Gefle. Mycket talar för att Gefle säkrar det allsvenska kontraktet hemma på Strömvallen. En superettan-plats för Sundsvall kan  i sin tur öppna för Danny Persson och kanske även Adam Chennoufi, som ju ska provträna med Giffarna.

Och med tanke på att Sundsvalls isländska anfallare Hannes Sigurdsson gör sin sista match i Sundsvallströjan på söndag öppnas en plats i anfallet.

ooo

Att det slängs fram en massa namn på spelare i diverse division II-klubbar känns mer som dataspelet FM än realitet. Ska UFC ta in någon utifrån ska det vara en riktig spetsspelare som går in i startelvan. Inte en 17-åring från Älgarna eller Härnösand.

ooo

Som VF-sporten skrev om i tidingen har Pontus Olofsson nu skrivit på för Skellefteå FF.

ooo

Den stora frågan just nu handlar dock inte om spelarnamn. Det är istället varför inte Umeås klubbar sätter sig ned och kommer överens om att inte ta betalt för spelare? Både VF och nu senast VK har skrivit om ”faran” med fotbollsförbundets nya direktiv om utbildningsbidrag.

Klubbarna kan själva komma överens om att inte kräva pengar av varandra.

Å andra sidan kanske det är bra att division II-klubbar inte värvar ihop sina trupper utan istället satsar på egna produkter?

2 kommentarer

  1. Intressant, men det inget man vill vänta i 10 dagar för att få veta. Snabba er med nyheterna. man Man vill ju inte vänta flera dagar på att höra 2-3 nyheter. Skärpning! Innehållet är inget fel på, bara att ni kommer fram med nyheterna oftare!

  2. Fredrik Nilsson i Älgarna går till GIF Sundsvall eller Gefle nu. Tror han hade platsat i UFC också. Billig lösning tror jag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *