Fotbollshörnan v.46

UMEÅ Mariehem FF:s VF-coachenprofil kan byta klubb. Vilhelmina IK letar nya tränare. Umeå IK spelar cup i Piteå.
Fotbollshörnan är tillbaka med senaste nytt från länsfotbollen!

Umeå IK inleder 2011 med cup i Brasilien. 11–13 februari spelar man sin andra cup på försäsongen då laget åker till Allstar Womens Cup i Luleå för att möta Sunnanå, Piteå och Luleå DFF.
ooo
Mariehems fotbollsdamer missade ju som bekant division I-tåget efter ett mindre lyckat kval och tvingas nu till ytterligare en division II-säsong. Tränarparet Christer Oscarsson/Åke Strandgren fortsätter och de kan glädjas åt att målspottaren Marielle Sikström gett klartecken trots att Umeå IK, Själevad, Gideonsberg, Sundsvall och Sunnanå  visat intresse.
ooo
MSK-damerna hoppas kunna knyta till sig Jenny Nordenberg, yttermittfältare/forward från Hägglunds. Sunnanå jagar Isabell Rönnmark och dessutom är det stora frågetecken för skadedrabbade Maja Bergkvist, Sanna Kullberg (ska vadopereras) och Moa Björklund (studerar till läkare). Dessutom har Karolina Rinnau-Widding åkt till England för att jobba som aupair och återkommer först i maj.
ooo
Betsele IF:s herrar jobbar för högtryck för att skapa bra förutsättningar inför comebacken i division III. – Vi behöver ytterligare 150 000 kronor jämfört med division IV-säsongen, säger spelande tränaren Thomas Strömgren som med största sannolikhet får Tobias Ermebring, förra säsongen i Mariehems FF, som tränarkollega. På spelarsidan ser samtliga av årets spelare bli klar och dessutom ska klubben testa mellan 10–15 nya spelare.
ooo
Erik Brännström, 20, urstark mittback i Luleålaget Alviks IK som i höstas kvalspelade mot Marihems SK om en plats i tvåan, är högaktuell för Umedalens IF den kommande säsongen. Umedalen är också på väg att plocka upp tre egna talanger i a-lagstruppen och detta i form av Yaxum Cedeno (född 1993), samt Johan Löfgren och Simon Linder (båda födda 1994).
ooo
Sunnanå SK vill ha tillbaka målvakten Eva Nilsson. Hon har den gångna säsongen spelat division I-fotboll för Grand Bodö  i Norge och har nu intresseförfrågningar från Sunnanå, ett lag i norska högstadivisionen samt att Bodö vill ha henne kvar.
ooo
Västerbottensnigerianskorna Perpetua Nkwocha och Rita Chikwelu, samt UIK:s nyförvärv Ogonna Chukwudi, blev förra veckan afrikanska mästare med Nigeria. Nkwocha blev mästerskapets skyttedrottning och utsågs till bästa spelare.
ooo
Rönnskär Railcare IF:s division IV-herrar byter tränare. Anders Granberg slutar och ersätts av Fredrik Bohlin, senast i Innervik.
ooo
Burträsks division III-damer får samma tränartrio kommande säsong i Peder Schönfeldt, Lars-Martin Wikström och Gunnar Holm. Gunder Burlin slutar dock.
ooo
Kågedalen har gjort klart med Sunnanås Marcus Burström och hoppas även få in Johan Logart-Viklund, ex-Skellefteå FF bland annat, som flyttat till Kåge och har Kaif som moderklubb.
ooo
VF-coachen-profilen Josefin Gardeström kan byta klubb. Gardeström som de senaste säsongerna spelat med Mariehem FF ska träna med moderklubben Spöland Vännäs som 2011 spelar i samma serie, division III, som MFF och dessutom tränas av Andreas Bengtsson som i år tränade båda klubbarna.
– Jag vet inte ens om jag ska fortsätta spela fotboll, men Spöland är ju min moderklubb så det skulle kunna vara trevligt att göra comeback där. Jag har aldrig spelat elvamannafotboll med Spöland faktiskt, säger den målfarliga mittfältaren Gardeström.
En som är klar för Spöland Vännäs är dock Emmy Sjöström som var utlånad till Mariehem FF under hösten.
ooo
Gällande Mariehem FF så är Erik Lindström, förbundskapten för Västerbottens F94-lag, klar som ny assisterande tränare. Stefan Nylén fortsätter som assisterande/ lagledare men laget letar fortfarande huvudtränare.
ooo
Pontus Olofsson gick från Norsjö till Skellefteå FF. Nu kan Reza Hosseini gå samma väg. FF för en dialog med Norsjö om den 19-årige mittfältaren.
ooo
Johan Holmström byter klubb. Han går från Sunnanå SK i fyran till IFK Anderstorp i femman.
ooo
Fromhedens IF har klart med ny tränare, detta i Fredrik Eklund.
ooo
I höstas skrev VF-sporten om missnöjet bland seniorlagen med Mariehem SK:s hemmaplan och dess slitna konstgräsmatta. Men det blir inget nytt konstgräs under 2011!
– Nej, vi har inte de ekonomiska resurserna. Ett nytt konstgräs kostar 1,5-2 miljoner kronor och bara att transportera bort och bränna upp mattan kostar hundratusentals kronor, säger Johnny Hjelm i MSK:s styrelse.
Klubben jobbar dock på att hitta en lösning och kunna byta konstgräs, men som sagt, det blir inte under nästa säsong.
ooo
Furunäs/Bullmark IK åkte ur division IV södra i år. Nu hänger lagets framtid på “gärsgårn”.
– Vi har ingen ungdomsverksamhet, enda laget är pojkar –02 och det är ju ett tag kvar innan de kan spela A-lagsfotboll. Vi tar ett beslut de närmsta veckorn om hur vi ska göra nästa säsong, säger FBIK-profilen Jon Ericsson som agerat sportchef under hösten.
ooo
Skellefteå FF:s  Emil Lindblad Kernell har provtränat två gånger med Djurgården och väntar nu på återkoppling från Järnkaminerna. I övrigt?
– Det lutar åt att jag ska provträna med ett till allsvenskt lag men inget är klart, säger han.
ooo
Kontraktslöse Dan Burlin hälsade på Bodens BK i förra veckan. En annan division I-klubb, Sirius finns också med i snacket om mittfältaren.
ooo
Victoria Forsmark
ser ut att vara förlorad för division I-laget Umeå Södra. Hon jagas av Sundsvall och Piteå och jagar själv även ett jobb med sin jägmästarexamen.
– Hade det dykt upp ett jobb här skulle Södra ligga väldigt bra till men det ser mörkt ut i Umeå och jag prioriterar jobbet högt. Jag hoppas det kan lösa sig snart, säger hon.
ooo
Vilhelmina IK:s herrar åkte ur fyran i år. Mycket är oklart till nästa säsong. Det är frågetecken kring farmarlaget i division VI.
Tränarna Markus Lejon och Anton Bergkvist lämnar, där Lejon dock kan finnas med som en ”resurs” i bakgrunden. Petter Oskarsson som tränat juniorlaget i år slutar också.
På spelarsidan försvann Ibrahim Jussu (Lycksele) och Miguel Ramirez (Betsele) redan under hösten. Oskar Andersson dubblerade med spel i Tegs United men spelar bara i Teg nästa år. Dessutom söker målvakten Uffe Rönnberg jobb på andra orter och Magnus Erlingsson har aviserat att han lägger av.
ooo
Benny Karlsson fortsätter som tränare för Lycksele IF. I övrigt har inte mycket hänt i tvärränderna.
ooo
Umgransele FF startade upp verksamheten i år igen. Nu är det klart med en fortsättning 2011! Umgransele är anmält till både seriespel och DM.
– Nu får vi se vad det blir för serie. Det kanske inte blir något inlandsserie i sexan när Nila och Gunnarn gick upp och Vilhelmina är tveksamt, säger Örjan Andersson i Umgransele.
ooo
Södra Ungdom FF ser ut att få behålla sin tränare Mark McNeil.
– Jag är inne på att fortsätta, men har inte tittat på deras förslag ännu. Det blir nog klart innan veckan är slut, säger han.

1 kommentarer

  1. Jaha!!Detta var damernas,och herrar i norra länsdelens uppdatering,när kommer södra länsdelens uppdatering??
    Som sagt,mer frekventa nyheter skulle inte göra något.Keep up the good work

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *