Lite Sillyseason!

Det har ju varit rätt dött här på bloggen men nu blir det ändring på det. här kommer en rad rykten och några klara övergångar. Något kan nog vara rätt gammalt men eftersom alla kanske inte har koll på det som skrivits i tidningen så lägger jag upp det nu.

UFC har nu gjort klart med Marko Mihailovic i 2 år som VF skrev för någon dag sedan, han kommer närmast från Dalkurd. kolla intervju med han här: Marko Mihailovic klar för Umeå FC
Ersbodaduon Joakim Kvist och Jens Sjöström väntas också skriva kontrakt med UFC samtidigt som man väntar besked från både Danny Persson och Erik Lundström som båda är osäker på en fortsättning, då Lundström förra veckan varit och provtränat med Brage men väntar fortfarande besked från superettanklubben.  Även  Anfallaren från Finske Jaro Björn-Erik ”Böni” Sundqvist, 22, är precis som GIF Sundsvalls Erik Löfgren två spelare som UFC vill skriva kontrakt med och bägge spelarna är beredd att skriva kontrakt om Umeå FC ordnar med ett jobb åt dom.

***
Umedalen har gjort klart med föredetta UFC:arna Petter Augustsson samtJanne Jonsson (lite old news) och 20 årige Herman Nilsson från Assi IF som beskrivs som en lovande mittfältare som kan bli ett utropstecken i div 2 kommande säsong.
Umeå Norra eller Marihems SK har gjort klart med Ersbodas Jonatan Lundberg inför Ersbodacupen till helgen men han har fortfarande möjlighet att gå till en anna klubb om det skulle vara så, då Ersbodas spelskicklige innermittfältare inte riktigt bestämt sig inför nästa säsong. Ersbodas Johan Nordell opererade foten för två veckor sedan (samma skada som förra säsongen) och rehabbar men kan vara tillbaka i träning om drygt 6 veckor, Nordell och övriga spelare från Ersboda slåss just nu om en plats i truppen i Umeå Norra/ MSK då truppen just nu är på över 35 spelare och ska bantas till ca 20 utespelare och 2 målvakter någon gång i februari.
***
Mariehems SK damer tappar en del spelare till nästa säsong Karolina Rinnau-Widding som är Au Pair i London, Malin Wallvik som studerar i Kristiandstad, Maja Bergkvist som går till moderklubben  Hörnsjö IF. Andrea Collén kommer hem från USA i maj och Moa Björklund tränar sporadiskt under våren då hon pluggar till läkare och Sanna Kullberg lillasyster till föredetta UIK-spelaren Emma Kullberg som numera spelar i Öster,har inte bestämt sig ännu för en fortsättning. Sedan har man gjort klart med Therese Kapstad från UIK(vilket alla kanske visste!) andra nyförvärv? jo, man har gjort klart med Sandra Olofsson från Umeå Södra Ungdom och Forwarden/Yterrmittfältaren Jenny Nordenberg från Hägglunds, Samt tränaren Hans Aggling som tog ett sabbatsår efter att han tränade UIK/Vännäs för två år sedan. Hans som mest kommer hjälpa till med den individuella utvecklingen av spelarna.

***
Tegs SK som spelar i division III nästa säsong har gjort klart med André Ghanbari som huvudtränare och Tom Bergström fortsätter som målvaktstränare och kommer altinera mellan Umeå Södra och Teg. En spelare som varit och tränat med Teg är Guif:s Yttermittfältare/Forward William Åström. Sedan har Erik Friman tränat med laget som spelade förra säsongen i Tegs United FF men han ryktas också att vara aktuell för Sandåkerns unga och talangfulla lag i fyran. IFK Umeås David Johansson skadade sitt knä i en träningsmatch i somras och har dragits med problem sedan dess, och fick i veckan det tråkiga beskedet att korsbandet var av och att minisken var trasig, han opereras om en månad och har sedan x antal månader i rehab, alla IFK Umeå lider med David och hoppas att han kommer tillbaka i spel så snabbt som möjligt. IFK plockar även upp talangfulle 94:an Samuel G-son Kenning till A-laget tillsammans med Umekamraternas FF:s  forward Alexander Westman och har sedan tidigare klart med Sebastian Frisen med meriter från spel med Enköping och inhopp i Superettan. Patrik Eriksson tidigare i Robertsfors IK bestämde sig också för en fortsättning i IFK-tröjan trots anbud från ”Robban”. Hannes Brännvall och Gustav Carlsson spelar troligtvis i Umekamraterna FF kommande säsong. Robertsfors tappar troligtvis några spelare inför nästa säsong, förmodligen Joel Burström till UFC och Fredrik Winka-Fjellström som troligtvis går till MSK. Det ryktas dock att det kommer ske värvningar av utländska spelare till ”Robban” nästa säsong. 

***

Spöland/Vännäs Damer i Division III  värvar hem VF-Coachen profilen Josefin Gardeström från Mariehems FF som kommer vara spelande/ass-tränare, man värvar även Rebecca Davis som just nu befinner sig i USA som Au Pair men kommer hem i slutet av april. Mariehems FF:s vindsnabbe Evelina Laine-Stenberg som varit knäskadad störredelen av förra säsongen hoppas på en bättre säsong i år och kör fortfarande lite rehab men är snart i full träning.

***
Ersmarks IK  gjorde igår klart med UFC-spelaren Tom Bergwall och Tegs SK:s Mikael Wikström som båda kommer för att förstärka truppen, Man har nu gjort klart med följande spelare  Christoffer Johansson (Ersboda), Mattias Larsson(Ersboda), Fredrik Isaksson(Lån från UFC), Daniel Löfgren målvakt (Innervik SK) och då även Bergvall och Wikström.

Det var lite Silly, bloggen kommer fortsätta att hålla igång och jag kommer försöka luska fram så mycket rykten som möjligt samt skriva ner lite silly om alla serier, hör du något Maila mig [email protected]

3 kommentarer

  1. Absolut inte, var bara svårt att få med allt just i ett inlägg, men som jag avslutade detta inlägg med så kommer jag försöka få med rykten från alla serier och vilka nyförvärv lagen gör!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *