Spelarna sa ja

Mariehem SK fick som bekant en förfrågan om en plats i damettan efter att Danmarks IF dragit sig ur. I dag hade man spelarmöte där det visade sig att i princip samtliga var väldigt positiva till spel i ettan.

Däremot har man inte klart med ekonomin.
– Hade det varit i november vi fått reda på det här så hade nog läget varit annorlunda. Vi har gjort en snabb undersökning av ekonomin och kontaktat våra samarbetspartners om extra stöd, förklarar damsektionens ansvarige Jonny Hjelm för bloggen.

Marieham har till och med i morgon klockan 12 på sig att utöka kassakistan.
– Blir vi kvar i tvåan är det ingen katastrof. Man måste se det långsiktiga också. Prioritet nummer ett i föreningen är en ny konstgräsmatta, säger Hjelm.

Att Mariehem ska skaffa en ny konstgräsmatta kommer som en välkommen nyhet för hela fotbollsumeå.

ooo

Umeå FC:s förvärv från GIF Sundsvall, Erik Löfgren är riktigt vass med pennan/fingrarna på tangenterna. Synd bara att han bloggar på, åt h-vete, fel sida.

ooo

Umeå FC som har gjort klart med Mattias Bergström som backup medan Maths Elfvendal, knäskadad, är borta. Bra lösning för samtliga parter. UFC får en rutinerad reservmålvakt, 38-åriga Bergström får roliga och utmanande träningar och Umedalen slipper ha tre målvakter (i detta fall ju fler kockar…).

ooo

Som jag skrivit någon gång tidigare: Mariehem SK i herrtvåan ska bli riktigt intressanta. I söndagens träningsmatch mot Piteå IF (3-1-seger) spelade man 4-3-3 med Tobias Stenman, Johnny Rachid och Robin Åberg.

Hoppas dem spelar 4-3-3 under säsongen. Lillebror Rachid i sådan roll på mittmittfältet kan bli roligt att se.

ooo

Har i muntliga konversationer utnämnt Spöland Vännäs som absoluta favoriter till seriesegern i division IV södra. I helgen besegrade man division III-nykomlingen Betsele med 2-0. Målen gjordes av Jonathan Strandberg och Johan Edin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *