Inför herrtvåan

Division II norra Norrland ser hyperintressant ut på förhand. Kollega Bålfors skriver om ämnet här. Nu är det dags för Fotbollsbloggen att syna de fyra länslagen lite närmare.

Här kan ni förresten läsa om Skellefteå FF:s Dan Burlins tankar inför vad som komma skall.

Umedalens IF
Nyförvärv: Danny Persson, Umeå FC, Magnus Henrysson, do, Janne Jonsson, do, Petter Augustsson, Kristianstads FF, Herman Nilsson, Assi IF, Kristoffer Knuts, Jakobstads BK, Tobias Mårtensson, Obbola IK, Björn Bjersing, Sörfors IF, Ronni Hammare, Sandåkerns SK, Yaksum Cedeno, egen produkt, Simon Linder, do, och Johan Löfgren, do.
Spelarförluster: Jesper Berglund, Spölands IF, Lars Wikberg, Malå IF, Nils Bylund, slutat, Oscar Edholm, slutat, Simon Westin, klubb okänd, Jakob Hahrs, Falun, Jesper Lott, Falun.
Placering i fjol: 7.
Tränaren tankar: – Vi är bra igång och jag tycker vi fått ihop ett bra gäng med en skön blandning av äldre rutinerade spelare och unga talanger. Det fina är att de äldre spelarna är, med sina fina karaktärer, utmärkta föredömen för de yngre.  Sen tycker jag förstås att det är otroligt roligt att vara tillbaka i tränarskrået efter ett sabbatsår och ser fram emot en mycket spännande säsong, säger tränaren Janne Westerlund.
Bloggens kommentar:
Jag tror riktigt mycket på Umedalen i år. Framförallt så är det deras anfall som känns extra intressant med Danny Persson som öst in mål i Umeå FC och Dannys lillebror Gustaf Persson som också varit väldigt framgångsrik på topp i Umedalen. Vad som talar emot Umedalen är egentligen ingenting, kanske föreningens egen vilja att verkligen nå ett avancemang. bloggens tips är att Umedalen blir ett lag att räkna med och kommer att vara med och kriga i toppen.

Morön BK
Nyförvärv: Isak Pettersson, Mjövallen, Roger Karlsson, Härnösand, Erik Lundgren, Sunnanå.
Spelarförluster: Jacob Fürstenhoff, sabbatsår.
Placering i fjol: Serieseger i division III Norra Norrland.
Tränarens tankar: – Som jag ser det går vi mot en jätteintressant säsong. Nu är det upp till oss att bevisa att vi verkligen är ett division II-lag. Som nykomling kommer vi att åka på smällar, men vi har ändå ett starkt kollektiv och vi är kompakta både i defensiven och offensiven, säger tränaren Kenneth ”Kega” Isaksson.
Bloggens kommentar:
Jag tror att Morön kommer få det tufft i division II. Vi såg hur det gick för teg i ”tvåan” och då tycker jag att dom hade ett bättre lag än vad Morön har idag. Men helt ska man inte räkna bort dom, man har flera spelare som kan avgöra matcher. Inte minst Sebastian Stenvall som redan provat på div. II-spel sedan har dom Alexander Nygren eller ska vi kalla honom för fjolårets ”Mr. VF-coachen” som förhoppningsvis klarar av att följa upp samma målproduktion som i fjol. Morön kommer i alla fall få en tuff säsongen och vara med i botten och kriga, men räkna absolut inte bort dom. 

Skellefteå FF
Nyförvärv: Morris Lewis, Kubikenborg, Pontus Olofsson, Norsjö IF, Reza Hosseini, do, Johannes Norberg, do, Fredrik Lindgren, Robertsfors IK, Rached Mohammad Anwar, Sunnanå SK, Alexander Brinkmann, do, Dan Burlin, Djurgården.
Spelarförluster: Jonas Desai, Bodens BK, Emil Lindblad Kernell, slutar, Jens Lindström, studier.
Placering i fjol: 2.
Tränarens tankar: – Serien kommer att bli tuffare än på mycket länge. Många lag, inte minst Umedalen, Mariehem, Östersund, Junsele och Sollefteå har spetsat till sina trupper med många bra spelare. Vi kommer att fortsätta på den inslagna linjen och bjuda publiken på en offensiv gladfotboll som ska vara både spelförande och med bollinnehav. Vi får köpa att vi kan bli väl naiva ibland, vi kommer ändå inte ändra på det vi är bra på, säger tränaren Samir Kanlic.
Bloggens kommentar:
Jag tror att Skellefteå FF kommer precis som förra året vara med i toppen och kriga om ett avancemang. Trots att man tappar kanske lagets viktigaste spelare i Desai och Lindblad-Kernell så tror jag att man kommer ha ett slagkraftig lag. Inte minst med Dan Burlin i laget som kommer att bli en viktig kugge tillsammans med Zdravkov och får dom igång laget så tror jag också att VF-coachen profilen Leo Englund kommer börja ösa in mål. Så för att sammanfatta, en topplacering blir det för FF.

Mariehem SK
Nyförvärv: Erik Wännström, Ersboda SK, Simon Öttenius, do, Jonatan Lundberg, do, Marcus Perjus, do, Robin Åberg, do, Daniel Larsson, do, Johan Nordell, do, Albin Glaas, do, Jonny Rachid, do, Elias Kayal, do, Fredrik Fjellström-Vinka, Robertsfors IK.
Spelarförluster: Simon Johansson, Spölands IF, Erik Larsson, slutat, Tobias Hörnberg, Uppsala, Jonas Lindmark, klubb ej klar, Peder Claesson, Bjurholm, Gustav Elgh, IFK Umeå, Johan Grahn, do, Anders Asplund, do, Stefan Dahlberg, FC St Marys Home, Patrik Östberg, do, Markus Lindh, do, Yousseff Baktaoui, do, Alexander Lundström, Rödå IK, Richard Bojang, IFK Holmsund.
Placering i fjol: 10. Kvalade sig kvar mot Alviks IK.
Tränarens tankar: – Av tradition brukar det ta lite tid innan en sammanslagning sätter sig och det faktum att vi fått många spelare från Ersboda kan också kräva lite tid innan det ger frukt. Jag hoppas i alla fall att vi ska slippa kvala oss kvar den här gången. Ambitionen är att utbilda och utveckla våra killar i form av vår spelidé som framförallt betyder ett snabbare anfallsspel, säger tränarern Bengt Lundquist.
Bloggens kommentar:
Mariehems SK kan vara det lag som tar steget upp till divsion I i år. MSK har fått in de bästa spelarna från Ersboda SK samt behålla de viktigaste spelarna från MSK. Det jag har sett på försäsongen av MSK har varit riktigt positivt och jag har blivit mäkta imponerad. MSK:s offensiv känns riktigt stekhet och Steve, Stuart och ”Challe” kommer garanterat ha stora problem med vilka spelare man ska ha på topp. Nordell? Larsson? Lundmark? Vidmark? Även defensiven känns riktigt vass med Bohlin i spetsen tillsammans med offensivt skicklige ytterbacken Perjus. Hur som helst innan försäsongen var jag skeptisk till MSK eller ”Umeå Norra” och trodde att det skull bli en flopp, men nu känns MSK nästan helt givna att ta steget upp. Shit, vad det kan svänga men ett som är säkert, räkna med Mariehem denna säsong.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *