Påskhelgen i ett svep

Det finns en del att berätta efter en annandag påsk som gått i fotbollens tecken.

Vart börjar vi? Jo, på Gammliavallen.

Där spelades det nämligen division II-premiär mellan Mariehem SK och Skellefteå FF. En match som visade att serien förmodligen kommer bli precis så välspelad och spännande som det surrats om på förhand.

Första halvlek var i mitt tycke välspelad, i jämförelse med förra säsongens division II-fotboll var det som natt och dag, även om inget av lagen skapade speciellt heta målchanser. I andra fick Skellefteå FF mer ytor på kanterna medan Mariehem lyckades riva loss ett par tre riktigt heta chanser.

Den ena räddade Daniel Larsson (!), den andra cykelsparkade Johan Nordell utanför och den tredje satte inhopparen Kim Lundmark i mål på stopptid. Schwipp – schwapp – schwopp som det heter på otydligt djungelspråk.

….Mariehem och Skellefteå FF spelar båda 4-3-3 och gör det på två olika sätt. Skellefteå FF med i princip rena yttrar medan Mariehem spelar med tre renodlade forwards.

…både Dan Burlin och Goran Zdravkov stod för slätstrukna insater. Där har man hyfsat sparkapital.

Skellefteå FF kommer tillhöra toppen i år. När John Eriksson blir kvitt knäbesvären får man ytterligare eldkraft i offensiven.

Mariehem har potential så det knakar. Man har av förståeliga skäl ännu inte fått in alla på båten. Med tiden kommer det ge med sig.

Spelarberöm? Svårt att peka ut någon riktig klar lirare. Att Peder Åström blir viktigt för MSK visste vi sedan tidigare. Detsamma får sägas om Johan Nordell som ligger bakom mycket i anfallsväg. Erik Wännström i målet gjorde en stabil insats.

I Skellefteå var högerbacken Joakim Vikberg kreativ. Högeryttern Krister Andersson höjde sig rejält i andra efter en svag första halvlek. Även om det inte blev något mål för Leo Englund så tycker jag att han gjorde det han skulle i sin roll som bollmottagare.

När Zdravkov och Burlin hittar rätt i passningarna så kommer målen för Leo Englund, var så säker.

ooo

Umedalen fick tuffast tänkbara uppgift i premiären då man ställdes mot Östersunds FK. Det blev seger för hemmalaget på Jämtkraft Arena i en match som enligt rapporterna tillhörde ÖFK från start till mål. Hemmalaget vann ändå ”bara” med 2-0. UIF hade 0-0 i paus.

Janne Jonsson förtjänade extra beröm för sin insats.

En seger som kostade för Östersund då viktige Bobo Sollander verkar ha slitit av ena ledbandet.

ooo

Här kan ni läsa mer om Moröns premiärtorsk.

ooo

Sunnanå fortsätter på den – offensiva – inslagna vägen. Hemma på Norrvalla mot Rågsveds IF gjorde man sex mål. Det innebär att Martti Tikkanens gäng gjort 16 mål på två matcher. Inte illa pinkat.

Målskyttet i SSK var relativt utspritt. Carina Holmberg, bäst för dagen enligt kollega Lindkvist, gjorde två varav ett var en hörna som hon skruvade direkt i mål.

Umeå Södra å andra sidan förlorade borta mot Vasalund med 3-2. Hemmalaget inledde bäst och ledde med 2-0 efter första halvlek. Umeå Södra höjde sig i andra och Erika Blomstrand reducerade tidigt. 3-1 kom bara minuter senare på en hörna. Södra fortsatte jaga i jakten på en reducering och den kom med tio minuter kvar. Erika Blomstrand blev fri i djupet och rullade enkelt in bollen.

I andra hade Södra flertalet vassa målchanser, bland annat brände Emelie Strand och Elin Lundström jättelägen samtidigt som Vasalunds målvakt Karin Sandbrink var riktigt bra.

ooo

På Tannens IP spelades det premiär i herrtrean mellan Betsele och Luleå SK. Spelmässigt var det en premiär i allra högsta grad. Chansfattigt och utan avvaktande från båda lagen. Gästande Luleå tog ledningen efter en hörna i 65:e minuten. Med fyra minuter kvar kvitterade en viss Thomas Strömgren efter att det blev en retur på Ismail Al-Mansourys avslutsförsök.
– Ett ”Pippo” Inzaghi-mål, öppet mål från en halvmeter, sa Strömgren till kollega Ruuth.

Keeper Achmed Al-Fadli, vikarierande mittbacken Elias Nilsson och Rebin Hazar bäst för dagen i Betsele.

För Malå blev det förlust i premiären. Notviken vann rättvist med 2-0 mot ett tamt Malå. Laget försökte pressa på i slutet men lyckades inte få till något riktigt tryck. Mattias Sundqvist den som förtjänar extra beröm i Malå.

ooo

Så lite spelarnytt mitt i allt. IFK Umeå får finfin förstärkning i form av tidigare Hammarby TFF- och Mariehem-spelaren Anders Asplund. Han är spelklar till helgen.

Division IV-gänget Ersboda FF förstärker med rutin i form av Johan ”Lingon” Lindgren och tidigare ESK-spelaren Mattias Öster Waara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *