Helgens bästa

Helgen lider mot sitt slut och det är hög tid att summera den med länsögon-sett. Men vi börjar med en riksgrej som får räknas som helgens bästa.

Ingen har väl missat Aftonbladets löpsedlar om Syrianska FC och dess eventuella förehavanden med kriminellt belastade personer?

Syrianska FC har på en presskonferens kraftigt dementerat. I dag besegrade man Norköping med 3-0.
– Vi var kriminellt bra, sa tränaren Özcan Melkemichel.

På samma våglängd bör vi nämna VF:s Krister Stenlunds intervju med den tidigare målvaktsfantomen Mats-Ola ”Masse” Borglund. Den kan ni läsa här. VF-sportens Jerry Lindkvist tycker till i ämnet här.

Mer på samma tema i måndagens VF. Och ny uppföljning i tisdagens VF.

Det här är ett ämne som är värt några extra rader.

Anton Hysén var den som öppnade dörrarna. ”Masse” håller dörrarna öppna.

ooo

Umeå IK var spellediga i helgen. Umeå FC å andra sig spelade och vann med 2-1 mot Dalkurd. Enligt rapporterna var första halvlek strålande. Kollega Jerry var lyrisk över första halvlek.

I andra gick man ned sig lite samtidigt som det brändes chanser i överflöd. Största syndaren var tydligen Erik Lundström.

Marko Mihailovic, Johan Larsson och Fredrik Wennebro fick plusbetygen av Jerry.

ooo

Själv fick jag möjligheten att bevittna Pontus Lundström och Anders Wallerström återkomst till Umeå när Piteå gästade Gammliavallen för möte med Mariehem.

Piteå lät MSK äga boll och satsade på djupare bollar mot Viktor Brännström. Mariehem hade förtvivlat svårt att förvalta det stora bollinnehavet.

Mariehem spelar 4-3-3. Men de gånger man kommer fram på kanterna gör man det med ytterforwards. I en match när motståndarlaget har så lågt försvar så måste man pumpa fram ytterbackarna på kanterna för att skapa flera alternativ i en trång box.

Nu blev det allt som oftast så att det var någon av kantforwards som slog inlägg mot två MSK-anfallare mot fyra Piteåförsvarare. Utgången av det kan ni räkna ut på egen hand.

Daniel Larsson hade Mariehems bästa chans men frilägets avslut var på tok för tamt.

ooo

Här slår Petter Andersson till igen. Målet betyder 1-0 och efter 2-1-segern är Groningen klara för Europe League-kval.

ooo

Pratade med Mikael Dahlberg som gjorde sina två första mål på två och ett halvt år. I fotbollstermer sitt första mål 70 allsvenska matcher.
– Det var väldigt skönt, blir påtagligt när det gått så lång tid. Det blir ju extra skönt när man vinner mot AIK också. AIK borta är en svår match och det är klart att det blir lite extra speciellt för mig som gammal Djurgårdsspelare med tanke på den rivalitet som finns, sa han bland annat.

Gefle besegrade AIK med 2-0.

ooo

I övrigt? Sunnanå stod för ånyo en stark insats mot Vasalund medan Umeå Södra var utan chans mot Sundsvall på Norrporten Arena.

ooo

Veckans VF-coachen-spelare? På förhand känns Petter Augustsson som en given kandidat. 13.6 poäng i en och samma match är inte fy skam. Trots att motståndet var ett beigt Junsele.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *